HerNews.gr
Health

Τα οφέλη της σάουνας για το σώμα

Με τη σάουνα γίνεται θέρμανση του σώματός σας από μέσα προς τα έξω. Αυτό βοηθάει όταν θέλετε να αποσυμπιεστείτε μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά τα οφέλη της σάουνας είναι πολλά περισσότερα.

Τι κάνει πραγματικά η σάουνα;

Όπως τα ατμόλουτρα, η σάουνα βοηθάει επίσης στην αύξηση της κυκλοφορίας διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Μια σουηδική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2018 έδειξε μάλιστα ότι οι σάουνες θα μπορούσαν να προσφέρουν «βραχυπρόθεσμη βελτίωση στην καρδιακή λειτουργία», υποδηλώνοντας ότι έχουν δυνατότητες ως τρόπος ζωής για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας.

Η έρευνα έχει βρει ότι η χρήση υπέρυθρης σάουνας μπορεί να οδηγήσει σε στατιστικά σημαντικές μειώσεις του πόνου και της δυσκαμψίας σε άτομα με πόνο στη μέση, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ινομυαλγία. Αυτό είναι πιθανό επειδή όταν βρίσκεστε σε μια σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας, τα αιμοφόρα αγγεία σας χαλαρώνουν και διαστέλλονται. Επίσης η ροή του αίματος αυξάνεται. Όλα αυτά συμβάλλουν στη μείωση της έντασης στις αρθρώσεις. Παράλληλα έχετε ανακούφιση από τους πόνους των μυών. Οι σάουνες μπορεί επίσης να βοηθήσουν άτομα με χρόνιο πόνο και αρθρίτιδα.

Ενισχύστε την αθλητική αποκατάσταση

Μελέτες έχουν δείξει ότι η σάουνα ανακουφίζει από τον πόνο και την ένταση στους μύες, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην επίσπευση της αποκατάστασης μετά την προπόνηση. Ο χρόνος υπέρυθρης σάουνας είναι ευνοϊκός για το νευρομυϊκό σύστημα να ανακάμψει από τη μέγιστη απόδοση αντοχής.

Ανακούφιση από το άγχος

Η σάουνα είναι μέρος της σκανδιναβικής κουλτούρας και θεωρείται ως ένας τρόπος για να χαλαρώσετε. Οι σάουνες μειώνουν την κορτιζόλη, την ορμόνης του στρες από 10% ως και 40%, σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medical Principles and Practice. Αν η χρήση της σάουνας γίνει τακτική πρακτική για εσάς, θα μειώστε τα επίπεδα του άγχους σας.

Λαμπερό δέρμα

Η χρήση σάουνας μπορεί να ωφελήσει τη γενική υγεία του δέρματός σας, επειδή βοηθάει στη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, πριν αρχίσετε να ιδρώνετε. Η επιδερμίδα σας θα γίνει πιο σφριγηλή, πιο ελαστική και σταδιακά θα αποκτήσετε ένα λαμπερό δέρμα.

Θεραπεία με βεντούζες: Όλα τα οφέλη για το σώμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Οι συνήθειες που θα προσθέσουν 20 χρόνια στη ζωή σας

Her News

Τροφές που βοηθούν τη συγκέντρωση

Her News

Περίοδος: Τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε όταν πονάμε

Her News b