HerNews.gr
Σχέσεις

Τα στάδια ενός χωρισμού

Τα στάδια ενός χωρισμού δεν είναι μια εύκολη κατάσταση που μπορείς να περάσεις εύκολα, ενώ το μόνο που μπορείς να νιώσεις είναι πόνο και θυμό. Δεν μπορείς να εμποδίσεις τον εγκέφαλό σου από το να γυρίζει πίσω στις στιγμές που έζησες με τον πρώην σου.

Αυτό το βάρος που νιώθεις μέσα σου, δεν μπορεί απλώς να φύγει. Είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Παραμελείς τη δουλειά σου και έχεις μπει σε έναν ατελείωτο κύκλο κατάθλιψης. Λοιπόν, πώς μπορείς να ξεπεράσεις τον χωρισμό;

Αποδέξου ότι θα πονέσεις

Από τη στιγμή που χωρίζεις, το μόνο που σκέφτεσαι είναι να βγάλεις τον πόνο μέσα σου και να σταματήσεις να νιώθεις θυμό και πικρία. Λοιπόν, δεν θα φύγει τόσο γρήγορα ή τόσο εύκολα και πρέπει να προσαρμοστείς με το γεγονός ότι θα πονάς για λίγο ή περισσότερο διάστημα.

Το να αποδεχτείς ότι θα πονέσεις δεν σημαίνει ότι δεν κάνεις τίποτα, πρέπει να ξεκινήσεις με τον θετικό σχεδιασμό της νέας σου ζωής. Αφιέρωσε μια ώρα καθημερινά για να σκέφτεσαι τα πράγματα που θα καταφέρεις στη συνέχεια στη ζωή σου.

Βγάλε τα συναισθήματά σου προς τα έξω

Ένα από τα πιο σημαντικά στάδια ενός χωρισμού είναι να μην καταπιέζεις ποτέ τα συναισθήματα σου. Όταν τα “βάζεις όλα κάτω από το χαλάκι” το μόνο που θα καταφέρεις είναι κάποια στιγμή να ξεσπάσεις πολύ άσχημα. Και πιθανόν αυτό θα γίνει στον επόμενο που θα γνωρίσεις.

Μίλησε λοιπόν με άτομα που εμπιστεύεσαι και μην ντρέπεσαι να δείξεις πώς νιώθεις. Μην κατηγορείς ποτέ τον εαυτό σου για τα συναισθήματά σου. Όλοι θα περάσουμε δύσκολες στιγμές στη ζωή μας και αυτές είναι οι στιγμές που χρειαζόμαστε τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και αγαπάμε.

Ζήσε νέες εμπειρίες

Με το να είσαι όλη μέρα σπίτι και να μην κάνεις τίποτα άλλο, από το να σκέφτεσαι τον πρώην σου δεν θα σε κάνει να ξεπεράσεις ποτέ τον χωρισμό. Βγες έξω και δοκίμασε νέα πράγματα. Πήγαινε σε νέο εστιατόριο, ταξίδεψε ή κάνε μια νέα γυμναστική.

Επίσης μην εγκαταλείπεις τις καλές δραστηριότητες που έκανες με τον πρώην σου. Απλά αναζήτησε νέες επιλογές για να είσαι πιο οργανωμένη.

Τι σημαίνει να είσαι συναισθηματικά μη διαθέσιμη;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

10 λόγοι που δεν σου στέλνει μήνυμα

Her News

Έχω μάθει πια πως δεν πρέπει να κυνηγάμε την αγάπη

HerNewskl

Σχέση: 3 σημάδια που δείχνουν ότι σε κερατώνει

Her News b