HerNews.gr
Σχέσεις

Τι σημαίνει να είσαι συναισθηματικά μη διαθέσιμη;

Πιθανότατα έχετε ακούσει τον όρο «συναισθηματικά μη διαθέσιμη», αλλά έχετε σκεφτεί τι πραγματικά σημαίνει; Εσείς το έχετε χρησιμοποιήσει σε κάποια σχέση σας;

Η «συναισθηματική μη διαθεσιμότητα» είναι μια φράση που περιγράφει μια κατάσταση να μην είσαι σε επαφή με τα δικά σου συναισθήματα ή και να μην είσαι πρόθυμη να τα δείξεις σε κάποιον άλλο. Είναι σαν να υπάρχει ένας τοίχος ανάμεσα σε εσάς και σε άλλους ανθρώπους, που εμποδίζει να μοιραστείτε τις συναισθηματικές πληροφορίες και τις εμπειρίες. 

Ο όρος έχει καταστήσει ευκολότερο να απορρίψετε κάποιον ως συναισθηματικά μη διαθέσιμη, χωρίς να κατανοήσετε πραγματικά τι σημαίνει, πόσο βαθιά πηγαίνει και από πού πηγάζει.

Τι μπορείτε να κάνετε αν νιώθετε τελευταία ότι δεν είστε συναισθηματικά διαθέσιμη;

Ζήστε τα δικά σας συναισθήματα στο μέγιστο βαθμό. Μοιραστείτε αυτά τα συναισθήματα με ένα άλλο άτομο, ώστε να συνδεθείτε βαθιά μαζί του.

Ανοίξτε την καρδιά σας ακόμα και όταν υπάρχει πιθανότητα απογοήτευσης. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ερωτευτεί παρά τις προηγούμενες εμπειρίες που μπορεί να σας έχουν πληγώσει.

Εκφράστε τις πραγματικές σας ανάγκες όχι μόνο στον σύντροφό σας, αλλά σε όλα τα στενά άτομα της ζωής σας. Λάβετε την αγάπη και την υποστήριξη όλων, από τον σύντροφό σας μέχρι τους φίλους και την οικογένειά σας.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ονειρευτεί πλήρως και, στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις επιθυμίες με άλλους στη ζωή σας. 

Όλοι γεννιούνται συναισθηματικά διαθέσιμοι. Είναι οι εμπειρίες στην πορεία που μπορούν να πάρουν αυτή τη διαθεσιμότητα και να την ανατρέψουν. Από τη στιγμή που ήρθατε στον κόσμο, αφήνετε τους γύρω σας να γνωρίζουν τις ανάγκες σας, ώστε να μπορούν να ικανοποιηθούν.

Τι κάνει κάποια να γίνει συναισθηματικά μη διαθέσιμη;

Αυτό είναι κάτι που αναπτύσσεται μέσα από αρνητικές εμπειρίες ζωής, συχνά σε νεαρή ηλικία. Όταν σας αρνούνται κάτι που χρειάζεστε, ξανά και ξανά. Τότε είναι φυσικό να κλειστείτε συναισθηματικά σε μια προσπάθεια να προστατεύσετε τον εαυτό σας. 

Γιατί μας αρέσουν τα κακά παιδιά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να φλερτάρουμε!

HerNewskl

4 tips για να φλερτάρεις με αυτοπεποίθηση και απόλυτη σιγουριά

Her News b

Αγκαλιές: Με αυτούς τους τρόπους μπορούν να βελτιώσουν την σχέση σας

Her News b