HerNews.gr
Beauty

Συμβουλές για φριζαρισμένα μαλλιά

Τα φριζαρισμένα μαλλιά οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Η υπερβολική χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών με βάση χημικά που αφαιρούν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής είναι μια από αυτές. Επίσης αν κάνετε συνέχεια πιστολάκι ή ισιώνετε τα μαλλιά σας με σίδερο, παίζει ρόλο.

Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερο θα φριζάρουν και θα έχετε ένα λείο και απαλό αποτέλεσμα. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα απαλλαγείτε από τα φριζαρισμένα μαλλιά.

Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό μαλλιών

Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε προϊόντα πλούσια σε γλυκερίνη, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος, διεισδύοντας στα μαλλιά και ενυδατώνοντάς τα από μέσα προς τα έξω. Η γλυκερίνη είναι ένα εξαιρετικό συστατικό, που απορροφά την επιπλέον υγρασία από τα μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα μαλλιών

Για επιπλέον ενυδάτωση, είναι καλό να χρησιμοποιείτε μια πλούσια μάσκα βαθιάς περιποίησης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μια υψηλής ποιότητας μάσκα μαλλιών όχι μόνο βοηθά στην ενυδάτωση, αλλά προστατεύει επίσης τα μαλλιά σας από τη θερμότητα. Έτσι θα δείτε γρήγορα διαφορά στα φριζαρισμένα μαλλιά σας. Συστατικά όπως το λάδι καρύδας, το έλαιο argan και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο λάδι μπορούν να κάνουν θαύματα στα μαλλιά σας.

Λουστείτε με χλιαρό νερό

Αν έχετε φριζαρισμένα μαλλιά τότε πρέπει πάση θυσία να αποφεύγετε το καυτό νερό. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσει παραπάνω φριζάρισμα. Οπότε την επόμενη φορά θυμηθείτε να λουστείτε με χλιαρό νερό και στο τέλος, ξεπλύνετε τα υπολείμματα του σαμπουάν με λίγο κρύο νερό, για περισσότερο λαμπερά μαλλιά.

Μην τρίβετε τα μαλλιά στην πετσέτα

Είναι καλύτερο να στεγνώνετε τα μαλλιά σας απαλά σε μια βαμβακερή πετσέτα και να τα τυλίγετε,  για να αποφύγετε το φριζάρισμα που προκαλείται από την τριβή. Μπορείτε επίσης να μειώσετε την τριβή αντικαθιστώντας τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη σας με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη.

Εάν κάνετε ντους το βράδυ ή απλά θέλετε να διατηρήσετε ένα τέλειο χτένισμα για την επόμενη μέρα, δοκιμάστε να δέσετε τα μαλλιά σας σε χαλαρές κοτσίδες. Αυτό αποτρέπει τα πρωινά μπερδέματα. Τέλος, όταν έρθει η ώρα να χτενίσετε τα μαλλιά σας, αφήστε την κανονική σας βούρτσα και επιλέξτε μια φαρδιά οδοντωτή χτένα.

Τα μυστικά για ένα καλοκαιρινό makeup

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Balayage: Ιδέες για ξανθά μαλλιά

Her News

Βίκυ Καγιά: Τόλμησε την τάση των Scandi Waves για το MadWalk 2023

HerNewskl

Cara Delevingne: Έκανε την πιο girly εμφάνιση στο party του Vanity Fair

HerNewskl