HerNews.gr
Pets

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων όταν κάνει ζέστη

Υπάρχει τόσο πολλή διασκέδαση το καλοκαίρι με το κατοικίδιο ζώο σας, αλλά η ζέστη μπορεί επίσης να αποτελέσει απειλή για τα αγαπημένα μας σκυλιά και να προκαλέσει αφυδάτωση, ηλιακό έγκαυμα και θερμοπληξία.

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους όταν βγαίνετε έξω στον ήλιο.

Οι ανάγκες των σκύλων μας είναι περίπλοκες και η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών κάνει μια σειρά από εξαιρετικά κοινά λάθη χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

Μην αφήνετε τον σκύλο σας να κολυμπάει πουθενά

Τα περισσότερα σκυλιά αγαπούν το κολύμπι και το να περνούν χρόνο στο νερό τους βοηθά να παραμείνουν δροσερά και ανανεωμένα.

Αλλά δεν πρέπει να αφήνετε το σκυλί σας να κολυμπά οπουδήποτε θέλει – ορισμένα νερά ενέχουν κινδύνους που πρέπει να αποφύγετε.

Ορισμένες εκτάσεις νερού μπορεί να περιέχουν επιβλαβή παράσιτα και βακτήρια, ενώ το χλώριο στις πισίνες μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τα μάτια των σκύλων.

Μην ανησυχείτε, ο σκύλος σας μπορεί ακόμα να απολαμβάνει πολύ ασφαλές κολύμπι αυτό το καλοκαίρι. Εάν κολυμπούν σε πισίνα, απλώς ξεπλύνετε το νερό από πάνω τους στη συνέχεια.

Να έχετε μαζί σας άφθονο φρέσκο πόσιμο νερό, διασφαλίζοντας ότι ο σκύλος σας είναι ενυδατωμένος θα τον αποτρέψει από το να πιει νερό που δεν είναι φρέσκο ​​- αυτό μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα

Η υπόθεση ότι μόνο εμείς οι άνθρωποι πρέπει να φοράμε αντηλιακή κρέμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο λανθασμένη – τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα μπορεί επίσης να υποφέρουν από ηλιακό έγκαυμα.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια αντηλιακή κρέμα ειδικά για σκύλους. Εν τω μεταξύ, εάν νομίζετε ότι ο σκύλος σας έχει καεί από τον ήλιο (επειδή το δέρμα του είναι ερεθισμένο, ξεφλουδισμένο και κόκκινο), επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

Να κάνετε πάντα το τεστ των πέντε δευτερολέπτων

Μην αφήνετε τον σκύλο σας να περπατάει σε ζεστά πεζοδρόμια – τα πόδια του κινδυνεύουν να καούν, κάτι που μπορεί να είναι επώδυνο και άβολο.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το ελέγξετε – το τεστ των πέντε δευτερολέπτων.

Τοποθετήστε το πίσω μέρος του χεριού σας στο πεζοδρόμιο και αν μπορείτε να το κρατήσετε εκεί για πέντε δευτερόλεπτα χωρίς να καείτε, το πεζοδρόμιο δεν είναι πολύ ζεστό για τον αγαπημένο σας σκύλο.

Όπου είναι δυνατόν, περπατήστε τον σκύλο σας σε χώρους με γρασίδι ή σκιερές περιοχές για να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε προστατευτικά μαξιλαράκια.

Προστατέψτε το σκυλάκι σας από το μπάρμπεκιου

Τα μπάρμπεκιου μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά σας καθώς βρίσκονται γύρω από αναμμένες φλόγες και άλλα ζεστά κομμάτια εξοπλισμού.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο πού βρίσκεται ο σκύλος σας κατά τη διάρκεια του μπάρμπεκιου.

Είτε κρατήστε το σκυλί σας μακριά από το μπάρμπεκιου ή επενδύστε σε προφυλάξεις ασφαλείας, όπως ένας φράχτης γύρω από οτιδήποτε ζεστό.

Μην το βγάζετε βόλτα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι οι ηλιόλουστες μέρες είναι τέλειες για μεγάλες βόλτες με τα σκυλιά μας.

Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες είναι στην πραγματικότητα πολύ επικίνδυνες και οι σκύλοι μπορεί να υποστούν ακραία θερμοπληξία εάν εκτεθούν στη ζέστη.

Ως εκ τούτου μπορείτε να βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας το πρωί ή/και το βράδυ όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν και γίνονται πιο δροσερές.

Αποφύγετε τα τοξικά καλοκαιρινά σνακ

Εάν ο σκύλος σας είναι ο καλύτερός σας φίλος, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μοιραστείτε τα πάντα μαζί του – συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα καλή ιδέα, καθώς πολλά από τα τρόφιμα που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι είναι στην πραγματικότητα τοξικά για τους σκύλους.

Για παράδειγμα, τα σταφύλια είναι επικίνδυνα και, ενώ είναι αναζωογονητικά για εμάς, δεν αποτελούν υγιεινή επιλογή για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Ομοίως, σταφίδες, καφές, σοκολάτα και καρύδια – τα οποία απολαμβάνουμε συχνά το καλοκαίρι. 

Μην κάνετε ηλιοθεραπεία για πολλή ώρα

Μερικοί σκύλοι συχνά λατρεύουν να λιάζονται στον ήλιο και ενώ μπορεί να γελάμε με την ομοιότητά τους με εμάς, αυτό δεν είναι ασφαλές για μεγάλες χρονικές περιόδους. 

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας περνά τον περισσότερο χρόνο στη σκιά ή μέσα στη δροσιά. Αγοράστε ένα δροσερό χαλάκι ή/και γεμίστε μια πισίνα (βάλτε την σε σκιερό μέρος) και δώστε του την επιλογή να σταθεί ή να ξαπλώσει στο νερό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κατοικίδια: Tips για αρμονική συμβίωση σκύλου και γάτας

Her News

Είναι οι ορχιδέες τοξικές για τους σκύλους; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

HerNews ka

Τα πιο δημοφιλή σκυλιά παγκοσμίως

Her News