HerNews.gr
Pets

Είναι οι ορχιδέες τοξικές για τους σκύλους; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όταν έχετε ένα κουτάβι η επιλογή φυτών φιλικών προς τα κατοικίδια είναι προτεραιότητα. Εάν σκοπεύετε να προσθέσετε μια ορχιδέα Φαλαίνοψις στη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου, θα πρέπει να καταλάβετε εάν οι ορχιδέες είναι τοξικές για τους σκύλους.

Ευτυχώς, οι περισσότερες ορχιδέες δεν είναι τοξικές για τις γάτες ή τους σκύλους. Ωστόσο, η λήψη μέτρων για να αποθαρρύνετε τον σκύλο σας να καταβροχθίσει οποιοδήποτε φυτό στο σπίτι σας είναι μια λογική προφύλαξη.

Οι ορχιδέες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για καλό λόγο. Αυτά τα λουλούδια παραμένουν ανθισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνουν εξαιρετικές προσθήκες στις συνθέσεις κομμένων λουλουδιών και πολλά περιζήτητα είδη ορχιδέας , όπως το Phalaenopsis, δεν είναι πολύ δύσκολο να τις φροντίσετε.Ορχιδέες, φυτά εξωτικής ομορφιάς! | InGolden

Γενικά, η φροντίδα της ορχιδέας σε εσωτερικούς χώρους περιλαμβάνει την παροχή μιας ζεστής, υγρής θέσης μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. 

Είναι οι ορχιδέες τοξικές για τους σκύλους;

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της καλλιέργειας αυτών των συναρπαστικών λουλουδιών είναι ότι οι περισσότερες ορχιδέες δεν είναι τοξικές για τους σκύλους. 

Ωστόσο, υπάρχουν πάνω από 25.000 είδη στην οικογένεια των Ορχιδοειδών. Αν και δεν υπάρχουν αναφορές ή μελέτες που να αποδεικνύουν ότι οι ορχιδέες είναι πολύ προβληματικές για τους σκύλους εάν τις καταπιούν, μπορεί να υπάρχουν μη ελεγμένα είδη ή υβρίδια που παρουσιάζουν κίνδυνο. Εάν εισάγετε μια σπάνια ορχιδέα στη συλλογή σας, αξίζει πάντα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν έχετε κατοικίδια στο σπίτι. 

Γιατί δεν είναι καλό για τον σκύλο σας να καταπίνει ορχιδέες

Ακριβώς επειδή οι ορχιδέες δεν είναι τοξικές για τους σκύλους, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τα σκυλιά σας να τις μασουλήσουν ή οποιοδήποτε άλλο φυτό. Οι ορχιδέες δεν τείνουν να έχουν άφθονες ανθίσεις και θα ήταν κρίμα να χάσετε αυτές που φροντίσατε προσεκτικά με ένα μόνο κομμάτι.

Επιπλέον, τα φυτά που είναι μη τοξικά για τους σκύλους μπορεί να οδηγήσουν σε στομαχικές διαταραχές, έμετο και διάρροια όταν τρώγονται τακτικά ή σε αρκετά μεγάλες ποσότητες. 

Και δεν είναι μόνο τα ίδια τα φυτά που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Εάν ο σκύλος σας καταβροχθίζει πολύ φλοιό ορχιδέας, μπορεί να επεκταθεί στην κοιλιά του και να προκαλέσει εντερική απόφραξη. Έπειτα, υπάρχει ο κίνδυνος τα φυτά να έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα που είναι τοξικά για τους σκύλους. 

Τα χημικά λιπάσματα μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα. Ωστόσο, η λίπανση της ορχιδέας σας με ένα οργανικό, ασφαλές για τα κατοικίδια διάλυμα μειώνει αυτή την ανησυχία. 

Σκύλος και Διατροφή: Περισσότερα λαχανικά, περισσότερη υγεία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καύσωνας «Κλέων»: Θερμοπληξία σε σκύλο ή γάτα – Τι να προσέξετε

HerNews ka

Πως να προστατεύσουμε τα κατοικίδια από τον καύσωνα

Her News

Καλοί λόγοι για να πάρετε γάτα στο σπίτι

Her News