HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να καθαρίσετε και να φροντίσετε τις πετσέτες θαλάσσης

Τίποτα δεν καλωσορίζει το καλοκαίρι όπως μια φωτεινή και πολύχρωμη πετσέτα θαλάσσης απλωμένη σε λευκή άμμο, ή μια ξαπλώστρα δίπλα στην πισίνα. Βασίζεστε στην πετσέτα σας για την άνεση, το στυλ της και πιο συγκεκριμένα την απορροφητικότητά της. 

Ωστόσο, η άμμος, το αλάτι, το χλώριο και το αντηλιακό κάνουν πολλά στην πετσέτα σας, με αποτέλεσμα να ξεθωριάζει, να λερώνεται ή να χάνει την απορροφητικότητα της.

Αλλά με μερικές απλές συμβουλές – όπως το πλύσιμο με απορρυπαντικό βαρέως τύπου και η χρήση του κύκλου ανίχνευσης υγρασίας στο στεγνωτήριο σας – μπορείτε να διατηρήσετε την αγαπημένη σας πετσέτα θαλάσσης αφράτη και πολύχρωμη για πολλά καλοκαίρια που θα ακολουθήσουν.

υλικά για τον καθαρισμό πετσετών θαλάσσης

Τι θα χρειαστείτε

  • Απορρυπαντικό ρούχων βαρέως τύπου
  • Αφαίρεση λεκέδων με βάση τα ένζυμα
  • Λευκαντικό με βάση το οξυγόνο
  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι

Οδηγίες


  1. Τινάξτε καλά και στεγνώστε τις πετσέτες παραλίας

    Αφαιρέστε τα υπολείμματα ή την άμμο από τις ίνες της πετσέτας ανακινώντας την δυνατά (ακόμα και αν η πετσέτα είναι ακόμα υγρή και κατά προτίμηση μακριά από ανυποψίαστους ανθρώπους). Επειδή η άμμος μπορεί ακόμα να κολλάει σε μια βρεγμένη πετσέτα, κρεμάστε την για να στεγνώσει τελείως και, στη συνέχεια, δώστε της ένα άλλο καλό κούνημα.

Ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας και ταξινόμηση

Κοιτάξτε την ετικέτα φροντίδας για να καταλάβετε την περιεκτικότητα σε ίνες της πετσέτας θαλάσσης και τις οδηγίες πλυσίματος. Ενώ οι κλασικές πετσέτες θαλάσσης είναι κατασκευασμένες από χοντρό, απορροφητικό βαμβάκι , οι ελαφριές πετσέτες αποτελούνται από συνθετικές μικροΐνες.

Στη συνέχεια, ταξινομήστε ανά χρώμα (ανοιχτό και σκούρο) και τύπο υφάσματος (βαμβακερό ή συνθετικό). Εάν δεν έχετε αρκετές πετσέτες για να φορτώσετε πλήρως, μπορείτε να προσθέσετε άλλα ρούχα με παρόμοια υφάσματα, εκτός από τα μαγιό.

ελέγχοντας την ετικέτα φροντίδας σε μια πετσέτα

Βάλτε στο πλυντήριο και προσθέστε απορρυπαντικό

Επιλέξτε ένα απορρυπαντικό βαρέως τύπου που περιέχει αρκετά ένζυμα για να σπάσει χώμα και λεκέδες. Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό βαρέως τύπου, μπορεί να ξεφύγετε χωρίς να προεπεξεργαστείτε τους λεκέδες. 

Επιλέξτε τη θερμοκρασία και τον κύκλο του νερού

Επιλέξτε χαμηλότερη θερμοκρασία νερού (ζεστό ή κρύο), εάν σκοπεύετε να στεγνώσετε τις πετσέτες σας στο στεγνωτήριο. Η θερμότητα από το στεγνωτήριο θα φροντίσει για τυχόν παρατεταμένα βακτήρια. Ωστόσο, επιλέξτε τον κύκλο ζεστού νερού εάν μοιράζεστε πετσέτες ή εάν η πετσέτα έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές ημέρες πριν από το πλύσιμο.

Ρυθμίστε  στον κανονικό κύκλο πλύσης , αντί για τον σύντομο ή απαλό κύκλο, έτσι ώστε οι πετσέτες να περνούν άφθονο χρόνο στο πλυντήριο.

φόρτωση πετσετών στο πλυντήριο

Επιλέξτε τον κύκλο στεγνώματος

Επιλέξτε τον κύκλο ανίχνευσης υγρασίας σε νεότερα στεγνωτήρια. Σε αυτόν τον κύκλο, το μηχάνημα θα σταματήσει όταν οι πετσέτες στεγνώσουν τελείως για να αποφευχθεί το υπερβολικό στέγνωμα και η διάσπαση των ινών τους. Εάν δεν έχετε κύκλο ανίχνευσης υγρασίας, ο κανονικός κύκλος, ρυθμισμένος σε μέτρια θερμοκρασία, θα πρέπει να κάνει.

Εναλλακτικά, οι πετσέτες θαλάσσης μπορούν να κρεμαστούν σε ένα σκοινί για να στεγνώσουν.

Αντιμετώπιση λεκέδων στις πετσέτες θαλάσσης

Πριν πετάξετε τις πετσέτες θαλάσσης στο πλυντήριο, ελέγξτε τις για λεκέδες ή αποχρωματισμό. Αν δείτε σκούρους λεκέδες από αυτομαυριστικό , κιτρίνισμα από αντηλιακό ή οργανικούς λεκέδες, όπως αίμα και γρασίδι, επεξεργαστείτε πρώτα τον λεκέ πριν πλύνετε ως συνήθως.

Τα αντηλιακά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να αντιδράσουν με το σκληρό νερό και να δημιουργήσουν καφέ αποχρωματισμούς στις φρεσκοπλυμένες πετσέτες. Για να αφαιρέσετε το αντηλιακό πριν το πλύσιμο, ψεκάστε ένα καθαριστικό λεκέδων με βάση το οξυγόνο ή ένζυμα πάνω στο λεκέ και τρίψτε το με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες, πριν το πετάξετε στο μηχάνημα.

Τα αυτομαυριστικά περιέχουν βαφές που χρωματίζουν το δέρμα σας, οι οποίες μπορούν επίσης να λεκιάσουν μόνιμα τις πετσέτες. Επομένως, κάθε προϊόν που χυθεί χρειάζεται άμεση προσοχή. Αρχικά, ξεπλύνετε την περιοχή με κρύο νερό. Στη συνέχεια, ανακατέψτε ένα διάλυμα χλωρίνης με βάση το οξυγόνο σε ένα νεροχύτη ή μπανιέρα γεμάτη δροσερό νερό και, στη συνέχεια, βυθίστε τον λεκέ για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Οι λεκέδες αίματος και οι λεκέδες από γρασίδι μπορούν να αφαιρεθούν ξεπλένοντας τη λεκιασμένη περιοχή με νερό και στη συνέχεια προεπεξεργάζοντας τον λεκέ με ένα αφαιρετικό λεκέδων με βάση το οξυγόνο. Αφήστε τους δύσκολους λεκέδες να μουλιάσουν όλη τη νύχτα στο διάλυμα πριν τους πλύνετε ως συνήθως.

Οι λεκέδες λαδιού από αντηλιακά έλαια ή τρόφιμα απαιτούν ένα πασπαλισμό μαγειρικής σόδας που εφαρμόζεται στον λεκέ για 15 λεπτά, πριν προσθέσετε ένα καθαριστικό λεκέδων και στη συνέχεια πλυθείτε ως συνήθως.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει οι κουρτίνες να ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου σας;

HerNews ka

Η οικία του συνιδρυτή της εφαρμογής Calm, Michael Acton Smith

Her News b

Decor: Ανακάλυψε τα ωραιότερα διακοσμητικά χώρου στο κατάστημα της Vipart

Her News