HerNews.gr
Beauty

Scalp massage: Η ιεροτελεστία για μακριά μαλλιά

Εάν δεν έχετε ακούσει ξανά για το scalp massage, ήρθε η ώρα να μάθετε τα πάντα για την ιεροτελεστία που θα σας χαρίσει πιο υγιή και μακριά μαλλιά. Κάνοντας αυτό το μασάζ μέρος της τακτικής ρουτίνας ευεξίας σας θα έχετε πραγματικά πολλά οφέλη.

Ένα scalp massage είναι ένα μασάζ που εστιάζει στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής σας. Αν έχετε κάνει ποτέ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σε κομμωτήριο ή σπα, ξέρετε πόσο απίστευτα θα νιώσετε. Και τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι.

Όταν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι «σφιχτό» από το στρες, η κυκλοφορία και η ανάπτυξη των μαλλιών εμποδίζονται. Το τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι το κλειδί για την ανακούφιση από το στρες και την αφαίρεση της συσσώρευσης προϊόντων και νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη του scalp massage;

Απελευθερώνει σεροτονίνη, βελτιώνοντας τη διάθεσή σας και κάνοντάς σας να αισθάνεστε ανεβασμένες. Επίσης βοηθάει στην εξισορρόπηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού.

Το scalp massage δυναμώνει τις ρίζες της τρίχας και θρέφει τα μαλλιά σας, προάγοντας την ανάπτυξη. Βοηθά στη χαλάρωση των μυών στην περιοχή του λαιμού. Το μασάζ προωθεί γενικά μια ήρεμη και χαλαρή συνολική διάθεση. Μετά από ένα τέτοιο μασάζ θα είστε σίγουρα πιο χαλαρές.

Η τεχνική του scalp massage

Για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και όχι τα νύχια σας! Πριν ξεκινήσετε το μασάζ, δοκιμάστε να ζεστάνετε μια πετσέτα στο φούρνο μικροκυμάτων και να τυλίξετε το κεφάλι σας σε αυτήν για λίγα λεπτά. Αυτό θα ανοίξει τους πόρους σας και θα σας βοηθήσει να φτάσετε σε μια χαλαρή κατάσταση. Για την πλήρη εμπειρία σπα, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγο αιθέριο έλαιο γιασεμιού ή ευκαλύπτου στην πετσέτα.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε κυκλικές κινήσεις κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής και του λαιμού. Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε μια χτένα νεφρίτη για να σας βοηθήσει να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Αρχικά, φέρτε τη χτένα μέχρι τις ρίζες, κάνοντας μικρές κινήσεις προς το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Εργαστείτε σε μικρές περιοχές και αναπνεύστε βαθιά για μεγαλύτερα οφέλη. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να κάνετε μασάζ από τον αυχένα σας, προχωρώντας προς τα πάνω. Κρατήστε τις κινήσεις σύντομες και απαλές. Τέλος, περάστε τη χτένα μέσα από τα μαλλιά με μία κίνηση από μπροστά προς τα πίσω. Κάντε αυτό για 10 λεπτά καθημερινά ή εβδομαδιαία και αρχίστε να παρατηρείτε τα οφέλη.

Γενικά μπορείτε να κάνετε scalp massage όσο συχνά θέλετε – καθημερινά, εβδομαδιαία ή ακόμα και πολλές φορές την ημέρα. Όπως οι περισσότερες θεραπείες ομορφιάς, η συνέπεια είναι το κλειδί, οπότε αν αναζητάτε οφέλη για την ανάπτυξη των μαλλιών, το καθημερινό μασάζ πιθανότατα θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. 

Face Oils: Τι είναι και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα σου;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η μάσκα και ο πονοκέφαλος της ακμής

Her News

Spider lashes: Η τάση που μας θυμίζει την Kim Kardashian

HerNewskl

Skincare: Πώς να φτιάξετε μια απλή ρουτίνα προσώπου

HerNews ka