HerNews.gr
Beauty

Έχετε μπει στον πειρασμό να ισιώσετε τα βρεγμένα μαλλιά σας; – Γιατί οι ειδικοί λένε να το σκεφτείτε δύο φορές

Τα εξαιρετικά κομψά, ίσια μαλλιά είναι πάντα στυλάτα, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιτύχετε το σωστό απότελεσμα διατηρώντας παράλληλα τα μαλλιά σας υγιή.

Το ίσιωμα των μαλλιών  ενώ είναι ακόμα βρεγμένα είναι ένας σύνηθες προβληματισμός, που αφήνει πολλούς ανθρώπους να αναρωτιούνται: Είναι ασφαλές να ισιώνω τα μαλλιά μου ενώ είναι βρεγμένα;

Η σύντομη απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι  όχι. Το ίσιωμα των βρεγμένων μαλλιών προκαλεί μεγάλη ζημιά και αυτό ισχύει για όλους τους τύπους μαλλιών.

Μπορείτε να ισιώσετε βρεγμένα μαλλιά;

Οι ειδικοί  λένε ότι το ίσιωμα βρεγμένων μαλλιών δεν συνίσταται και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά λόγω θερμότητας. Είναι σημαντικό να στεγνώνετε πλήρως τα μαλλιά σας πριν ακουμπήσετε αυτές τις τρίχες με ισιωτική μαλλιών.

Να γιατί: Τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα και η υψηλή θερμότητα από ένα ισιωτικό μπορεί να μετατρέψει το νερό στα μαλλιά σε ατμό, οδηγώντας σε σπάσιμο της τρίχας και βλάβη στην επιδερμίδα.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα φριζάρισμα, ψαλίδα και μερικές φορές ακόμη και μυρωδιά καμένου.
 Το ίσιωμα βρεγμένων μαλλιών μπορεί επίσης να αποχρωματίσει τα μαλλιά σου, ειδικά αν είσαι ξανθιά. Μόλις καταστραφούν από το ίσιωμα ενώ είναι βρεγμένα, μπορεί να χάσουν την ελαστικότητά τους και μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές όπως αυξημένο σπάσιμο της τρίχας, φριζάρισμα και δυσκολία στη διαχείριση των μαλλιών σας.

Είναι το ίσιωμα βρεγμένων μαλλιών πιο ασφαλές για ορισμένους τύπους μαλλιών;

Ανεξάρτητα από το είδος των μαλλιών που έχετε, το ίσιωμα των βρεγμένων μαλλιών με ένα επίπεδο σίδερο δεν είναι καλή ιδέα και μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο. Επίσης, μόλις καταστρέψετε τα μαλλιά σας, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να τα επανορθώσετε, ειδικά αν τα καταστρέφετε επανειλημμένα ισιώνοντάς τα όταν είναι βρεγμένα.

Πώς να ισιώσετε καλύτερα τα μαλλιά σας

Εάν πρόκειται να ισιώσετε τα μαλλιά σας, το πρώτο βήμα είναι να εξασφαλίσετε ότι είναι εντελώς στεγνά. Εάν  δεν είναι εντελώς στεγνά, μπορείτε να τα στεγνώσετε φυσικά ή να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι. Από αυτές τις δύο επιλογές, η έκθεση στον αέρα θα είναι λιγότερο επιζήμια.

Αφού χρησιμοποιήσετε ένα θερμοπροστατευτικό,  αυτά είναι τα σωστά βήματα για να τα ισιώσετε :

  1. Διαχωρίστε τα στεγνά  σε μικρά τμήματα.
  2. Ισιώστε τα, δουλεύοντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.
  3. Προσαρμόστε τη θερμοκρασία του ισιωτικού σας ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χαμηλότερες θερμοκρασίες για πιο λεπτά μαλλιά και υψηλότερες θερμοκρασίες για πιο πυκνά και σγουρά.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα θερμοπροστατευτικό. Αυτό λειτουργεί σαν ασπίδα για την προστασία των μαλλιών από τη θερμότητα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Victoria Beckham: Έκανε το πιο minimal contouring που έχουμε δει

HerNewskl

Irina Shayk: Tόλμησε το πιο σέξι wet hair look και είναι must για τις καλοκαιρινές διακοπές

HerNewskl

Jennifer Lopez: Τα πάντα για το μακιγιάζ και το νυφικό της την ημέρα του γάμου της

HerNewskl