HerNews.gr
Beauty

Πόσο συχνά πρέπει να βάζετε αντηλιακό;

Η εφαρμογή αντηλιακού είναι απίστευτα σημαντική για να προστατεύει το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Το αντηλιακό λειτουργεί ως φίλτρο και την εμποδίζει να διεισδύσει στο δέρμα.

Χωρίς αυτό το δέρμα μας αφήνεται εκτεθειμένο σε βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές και είναι κάτι που καμία μας δεν θέλει.

Θα πρέπει να εφαρμόζετε την πρώτη σας στρώση αντηλιακού τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο. Μετά πρέπει να ανανεώνετε την αντηλιακή σας κρέμα κάθε 2 ώρες. Θα πρέπει να βάζετε ξανά αντηλιακό μετά το κολύμπι ή αν ιδρώνετε πολύ.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το αντηλιακό;

Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης που προκαλείται από τον ήλιο. Ο πολύς ήλιος μπορεί να προκαλέσει σκούρες κηλίδες, ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος.

Μια καλή συνήθεια είναι να εφαρμόζετε αντηλιακό ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το υπεριώδες φως είναι πάντα παρόν την ημέρα, ανεξάρτητα από τον καιρό. Φυσικά σε ισχυρότερη ηλιοφάνεια, το επίπεδο έντασης της υπεριώδους ακτινοβολίας αυξάνεται, αλλά ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες το φως του ήλιου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα σας.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο αντηλιακό για το πρόσωπό σας ή μια ενυδατική κρέμα με SPF για καθημερινή προστασία.

Βέβαια αντηλιακή κρέμα με διάρκεια όλη μέρα δεν υπάρχει. Για να διατηρήσετε ένα ασφαλές επίπεδο προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό όπως χρειάζεται. Κάθε αντηλιακός προστατευτικός φραγμός αρχίζει να ξεθωριάζει μετά την αρχική εφαρμογή, επομένως το να νομίζετε ότι έχετε μια αντηλιακή κρέμα όλη την ημέρα είναι μια επικίνδυνη σκέψη που μπορεί να αφήσει το δέρμα σας εκτεθειμένο.

Εκτός από το αντηλιακό να μην ξεχνάτε ποτέ τα γυαλιά ηλίου σας. Οι ακτίνες UV μπορεί να βλάψουν και τα μάτια σας.

Πώς θα εφαρμόσετε το μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Καινούργιου: Το αγαπημένο της προϊόν για τα φρύδια!

HerNewskl

Ήλιος: Τι να κάνουμε όταν καιγόμαστε

Her News b

Λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Her News