HerNews.gr
Beauty

Καφεΐνη: Όλα όσα προσφέρει στο δέρμα μας

Για πολλούς από εμάς, η καφεΐνη είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση, είτε πίνοντας καφέ, είτε τσάι. Αλλά εκτός του ότι μας δίνει ενέργεια, προσφέρει πολλά οφέλη και στο δέρμα μας.

Η καφεΐνη λοιπόν, όχι μόνο βοηθάει όταν είμαστε κουρασμένες, αλλά μπορεί επίσης να τονώσει το δέρμα. Βοηθάει την επιδερμίδα να είναι πιο υγιής και λαμπερή, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά. Ας ρίξουμε παρακάτω μια πιο προσεκτική ματιά στο εάν η καφεΐνη είναι πραγματικά καλή για το δέρμα.

Τα οφέλη της καφεΐνης για το δέρμα

Όταν εφαρμόζεται τοπικά σε λοσιόν και άλλα προϊόντα περιποίησης, η καφεΐνη μπορεί να ωφελήσει το δέρμα. 

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι σημαντικοί παράγοντες για την υποστήριξη του υγιούς δέρματος. Η επιστήμη δεν είναι απολύτως σίγουρη πώς τα αντιοξειδωτικά απορροφώνται στο δέρμα, αλλά αυτό που γνωρίζει είναι ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς επιτιθέμενους. Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για σημάδια πρόωρης γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι καφέ κηλίδες. Με την πάροδο του χρόνου αυτοί οι εχθροί του δέρματος σταδιακά αποδυναμώνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη που διατηρούν το δέρμα νεανικό και σφριγηλό.

Ως μέρος της μάχης τους ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη ρύπανση και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο.

Ένα καταπραϋντικό αντιφλεγμονώδες, η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και να μειώσει την ερυθρότητα και το πρήξιμο, καθώς και να προωθήσει την κυκλοφορία του αίματος. Όλα αυτά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή, πιο νεανική εμφάνιση.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις δυνάμεις της καφεΐνης χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης που έχουν σχεδιαστεί για να φωτίζουν το δέρμα σας. Η απορρόφηση της καφεΐνης από το δέρμα πιστεύεται ότι είναι αρκετά καλή, επομένως κάθε προϊόν που περιέχει καφεΐνη μπορεί να φωτίσει και να συσφίξει άμεσα τις περιοχές που χρειάζονται τόνωση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Khloe Kardashian: Το nail trend που θα γίνει viral φέτος το φθινόπωρο!

HerNewskl

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουμε σολάριουμ; – Μια επίσκεψη στο Magic Sun στον Πειραιά θα σε πείσει!

HerNews ka

Λευκό eyeliner: Τι πρέπει να προσέξεις

Her News b