HerNews.gr
Σχέσεις

Τελικά ο έρωτας κρατάει για πάντα;

Ο έρωτας είναι ένα από τα πιο δυνατά και όμορφα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ τυχερές αν μας συμβεί μια φορά στη ζωή μας. Μάλιστα ο αληθινός έρωτας το πιο λογικό είναι να εξελιχθεί σε μια αληθινή αγάπη, που θα διαρκέσει μια ζωή. Όμως ο έρωτας τελικά κρατάει για πάντα;

Γράφει η δημοσιογράφος Εύη Μακαβέλου

Θα πω την προσωπική μου άποψη, βασιζόμενη στην δικιά μου εμπειρία, ότι ο έρωτας μπορεί να κρατήσει για πολλά χρόνια και γιατί όχι, ακόμη και για πάντα. Για να ερωτευτείς μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο ή σε κάποιες περιπτώσεις (όπως συνέβη σε μένα) μπορεί να χρειαστούν απλά λίγα δευτερόλεπτα.

Ο αληθινός έρωτας έρχεται την σωστή στιγμή

Αυτός ο κεραυνοβόλος έρωτας, που δεν ξέρεις από πού σου ήρθε, είναι απλά μαγικός. Και πιστέψτε με, ο πραγματικός έρωτας, αυτός που ήρθε για να μείνει και να σου αλλάξει όλη σου τη ζωή, δεν έχει καμία σχέση με τρελά συναισθήματα. Δηλαδή δεν σε ανεβάζει την μία στον ουρανό και την άλλη σε ρίχνει κάτω. Δεν σε γεμίζει με χαρά και ευτυχία και μετά με πίκρα και στεναχώρια.

Όχι, φίλες μου, ο αληθινός έρωτας έρχεται για να σου μάθει γιατί δεν έζησες το “happy end” με καμία άλλη σχέση σου. Έρχεται στη ζωή σου για να στην αλλάξει και επιτέλους να ζήσεις το δικό σου παραμύθι. Σίγουρα θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, τσακωμοί και λογομαχίες.

Αλλά, στο τέλος της κάθε ημέρας ξέρεις ότι έκανες την σωστή επιλογή. Όλα τα συναισθήματα, οι εμπειρίες και οι στιγμές που μοιράζεσαι με τον έρωτα σου, με το άλλο σου μισό, απλώς σε δικαιώνουν και επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει η αληθινή αγάπη και ο έρωτας που κρατάει για πάντα.

Ο αληθινός έρωτας θα έρθει την κατάλληλη στιγμή, ακόμη κι αν δεν τον περιμένεις, ακόμη κι αν θες να είσαι μόνη σου. Και είναι θέμα timing, γιατί όταν θα σε χτυπήσει με τα βέλη του και το νιώσεις, θα πρέπει να αδράξεις αυτή την μοναδική ευκαιρία.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να ξυπνάς κάθε μέρα δίπλα στον άνθρωπό σου. Ακόμη και μετά από δύο, τέσσερα ή περισσότερα χρόνια σε κάνει να νιώθεις την ίδια σπίθα και φλόγα. Αυτό είναι ο έρωτας.

Και για να κρατήσει για πάντα αυτός ο έρωτας, φρόντισε να μην τον θεωρήσεις ποτέ δεδομένο. Θέλει κάθε μέρα δουλειά, να δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις. Ταυτόχρονα όμως χρειάζονται αμοιβαία συναισθήματα, που όμως αφού μιλάμε για κάτι αληθινό, εννοείται ότι θα υπάρχουν!

Πώς ξέρεις ότι πρόκειται για έρωτα κι όχι ενθουσιασμό;

Πολύ απλά το καταλαβαίνεις σε κάθε βλέμμα, άγγιγμα, αγκαλιά και φιλί. Το ξέρεις όταν κρατιέστε από το χέρι, όταν κοιτάζεστε στα μάτια. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με λόγια. Αλλά δεν γίνεται και να μπερδέψεις τον αληθινό έρωτα με κάτι άλλο.

Κι αν αναρωτιέστε πώς θα βρείτε τον αληθινό έρωτα, αρκεί να ξέρετε τι ζητάτε και ποιες είστε. Επίσης πρέπει να είστε έτοιμες να τα δώσετε όλα. Πιστέψτε με ο έρωτας σας δίνει πολύ ενέργεια, αλλά σας παίρνει κιόλας. Αυτό όμως τον κάνει τόσο όμορφο και ξεχωριστό συναίσθημα. 

4 Πράγματα που παρατηρεί ένας άντρας πάνω σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ερωτήσεις που θέλουν να μας κάνουν οι άνδρες αλλά διστάζουν

HerNews ka

Αξίες που μοιράζονται τα ζευγάρια σε μια υγιή σχέση

Her News

Ένα γράμμα σε εκείνον που πλήγωσε την κολλητή μου

HerNewskl