HerNews.gr
Health

Πιθανές αιτίες για τον πόνο στην πλάτη

Μερικές φορές, ξέρετε ακριβώς γιατί πονάει η πλάτη σας. Ίσως σηκώσατε κάτι αδέξια και νιώσατε τον πόνο αμέσως. Ή ίσως ο γιατρός σας να σας προειδοποιεί εδώ και χρόνια ότι η κακή στάση του σώματος σας θα οδηγούσε σε πόνο στη μέση. Αλλά άλλες φορές, η πηγή του πόνου στην πλάτη μπορεί να μοιάζει με μυστήριο.

Τα συμπτώματα του πόνου στην πλάτη

Μερικά από τα συμπτώματα του πόνου στην πλάτη είναι ένας ελαφρύς πόνος στους γοφούς και μυϊκοί σπασμοί ή σφίξιμο.

Μπορεί να έχετε έντονο πόνο που ξεκινά από το κάτω μέρος της πλάτης σας και ταξιδεύει στο ένα πόδι, γνωστό και ως ισχιαλγία.

Πόνος που επιδεινώνεται με το κάθισμα και βελτιώνεται γρήγορα κατά το περπάτημα ή πόνος που είναι  αισθητά χειρότερος το πρωί.

Συνήθως, ένα άτομο βιώνει κάποιον συνδυασμό αυτών των συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να αναπτυχθούν ξαφνικά ή με την πάροδο του χρόνου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στη μέση μπορεί να έρχεται και να φεύγει, αλλά γενικά επιδεινώνεται προοδευτικά με την πάροδο του χρόνου.

Πιθανές αιτίες

Η καταπόνηση ενός μυός ή το διάστρεμμα ενός συνδέσμου είναι οι πιο συχνές αιτίες πόνου στην πλάτη. 

Ο χρόνιος πόνος στη μέση είναι λιγότερο πιθανό να προκληθεί από τραυματισμό των μυών και των συνδέσμων σας. Είναι πιο πιθανό να οφείλεται σε προβλήματα με τους οσφυϊκούς δίσκους, τα νεύρα, τις αρθρώσεις ή τους σπονδύλους. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες χρόνιου πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης.

Γενικά, η οστεοαρθρίτιδα, ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας, είναι συχνή αιτία για τον πόνο στην πλάτη. Επίσης το ίδιο ισχύει και για την εκφυλιστική νόσο του δίσκου, δηλαδή την φυσική φθορά των δίσκων της σπονδυλικής στήλης. Αυτές οι δύο είναι υποκείμενες αιτίες για πολλούς τύπους χρόνιου πόνου στην πλάτη.

Ωστόσο, ο πόνος αρκετές φορές μπορεί επίσης να προκληθεί από τραύμα που σχετίζεται με κάποιο ατύχημα ή και το οξύ στρες.

Μικρόβια: Τα πιο πιθανά και απίθανα μέρη στα οποία κρύβονται

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 Λόγοι για να ξυπνάς στις 5 το πρωί

Her News

Κι όμως υπάρχει «ανδρική εμμηνόπαυση» σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

Βιταμίνη D: Αυτά είναι τα οφέλη της στον οργανισμό μας

Her News b