HerNews.gr
Διεθνή

Titan-Ακτοφυλακή ΗΠΑ: «Δεν βρήκαμε ακόμα κάτι» από το υποβρύχιο μετά τους ήχους

Το θρίλερ με το αγνοούμενο υποβρύχιο «Titan» που καταδύθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού συνεχίζεται καθώς χωρίς αποτέλεσμα είναι οι έρευνες μέχρι στιγμής μετά τους ήχους που ακούστηκαν.

Οι ήχοι θα μπορούσαν να προέρχονται από χτυπήματα μέσα από το τουριστικό υποβρύχιο, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική ακτοφυλακή, μέχρι τώρα είναι άκαρπες οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή.

 

Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter η ακτοφυλακή των ΗΠΑ αφού επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ήχους από χτυπήματα που καταγράφηκαν από την περιοχή που ερευνάται για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους με τους πέντε επιβαίνοντες, στη συνέχεια ενημέρωσε ότι υπήρξε ανακατεύθυνση των μη επανδρωμένων υποβρύχιων οχημάτων που χρησιμοποιούνται.

Δυστυχώς, όμως, η επιχείρηση για τον εντοπισμό της πηγής των ήχων μέχρι στιγμής είχε αρνητικά αποτελέσματα ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή προσθέτοντας, πάντως, ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Μιλώντας στο Sky News ο ειδικός σε υποβρύχιες επιχειρήσεις και συγγραφέας, Μάικ Γουέλαμ χαρακτήρισε, πάντως, «πραγματικά καλά νέα» την ανίχνευση των ήχων. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι η συγκρότηση της ομάδας των ειδικών και του τεχνολογικού εξοπλισμού που απαιτείται για μια αποτελεσματική επιχείρηση διάσωης «μπορεί να πάρει χρόνο». «Ο χρόνος είναι κρίσιμος παράγοντας και αν οι πέντε άνθρωποι είναι ακόμα ζωντανοί, όπως δείχνουν οι ενδείξεις, πρέπει να τους βρουν» πρόσθεσε.

Εξηγώντας, πάντως, τη δυσκολία της επιχείρησης ο Βρετανός ειδικός σημείωσε ότι «είναι σαν να έχεις ρίξει ένα κέρμα 50 πένες σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και να προσπαθείς να το εντοπίσεις. Ο βυθός είναι τεράστιος. Τα βάθη είναι τεράστια»

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Gary Sinise: «Έφυγε» από τη ζωή ο γιός του σε ηλικία 33 ετών

HerNews ka

Kelly Clarkson: Αποκαλύπτει πως κατάφερε να χάσει βάρος

HerNews ka

Michael Jackson: Οι κληρονόμοι του κερδίζουν 900 εκατ. δολάρια από την πώληση των επιτυχιών του

HerNews ka