HerNews.gr
Διεθνή

Michael Jackson: Οι κληρονόμοι του κερδίζουν 900 εκατ. δολάρια από την πώληση των επιτυχιών του

Οι κληρονόμοι και διαχειριστές της περιουσίας του Michael Jackson βρίσκονται στην διαδικασία πώλησης του 50% των δικαιωμάτων του στον μουσικό κατάλογο σε μια συμφωνία μεταξύ 800 και 900 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Variety.

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς, πηγές λένε ότι η Sony και ένας ακόμη πιθανός οικονομικός εταίρος διαπραγματεύονται για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων της περιουσίας στις εκδόσεις του Michael Jackson, τα έσοδα από ηχογραφημένη μουσική, την παράσταση «MJ: The Musical» στο Μπρόντγουεϊ και την επερχόμενη βιογραφική ταινία «Michael » και πιθανώς περισσότερα περιουσιακά στοιχεία.

Αν η συμφωνία τελικά επιτευχθεί θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ στην αγορά των μουσικών καταλόγων.

Μια οικονομική πηγή λέει στο Variety ότι η Primary Wave Music κατέχει ήδη μερίδιο στον εκδοτικό κατάλογο του Jackson, αν και οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς.

Η Sony έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις μεγαλύτερες προηγούμενες γνωστές συμφωνίες καταλόγου: Εξαγόρασε τους καταλόγους έκδοσης και ηχογράφησης μουσικής του Bruce Springsteen για μια συνδυασμένη τιμή που σύμφωνα με πηγές ήταν περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια. 

Πηγές λένε επίσης ότι η εταιρεία πλήρωσε 150-200 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα του Μπομπ Ντίλαν στον κατάλογο ηχογραφημένης μουσικής του, αφού είδε τον θρυλικό τραγουδοποιό να πουλά τα δικαιώματα της περιουσίας του στη Universal Music για σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια.

 

Τέτοιες υπερπαραγωγικές συμφωνίες έχουν γίνει ρουτίνα τα τελευταία χρόνια – τα τρία βασικά μέλη του Genesis πούλησαν ένα πακέτο καταλόγου στην Concord για 300 εκατομμύρια δολάρια – αλλά αν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, η συμφωνία του Michael Jackson θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα.

Η Sony και ο προκάτοχός της CBS ήταν το μοναδικό σπίτι για τον κατάλογο ηχογραφημένης μουσικής του Michael Jackson για ολόκληρη τη σόλο καριέρα του και τα τελευταία χρόνια της καριέρας του με τους Jackson 5.

Ο τραγουδιστής πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών. Τα τρομερά ψυχαγωγικά συμφέροντα της περιουσίας του έχουν χειριστεί με σταθερό χέρι ο Μπράνκα, ο επί χρόνια δικηγόρος του και ο συν-εκτελεστής Τζον ΜακΚλέιν.

Ο κατάλογος ηχογραφημένης μουσικής του Michael Jackson είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους στην ιστορία.

Το άλμπουμ του «Thriller» του 1982 είναι μόνο ένα από τα δύο μεγαλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και ήταν το πρώτο άλμπουμ που πιστοποιήθηκε 30 φορές πλατινένιο.

Michael Jackson: Ο ανιψιός του θα τον υποδυθεί στην επερχόμενη βιογραφική του ταινία

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Super Bowl 2024: Το παθιασμένο φιλί της Taylor Swift με τον Travis Kelce & τα δάκρυα χαράς

HerNews ka

Kelly Clarkson: Τα παιδιά της αμφισβήτησαν τον ορισμό της αγάπης μετά το διαζύγιο της με τον Brandon Blackstock

HerNews ka

Μάρθα Στιούαρτ: Μετέφερε λαθραία τρόφιμα από την κουζίνα της φυλακής στο κελί της

HerNews ka