HerNews.gr
Health

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους;

Πολλοί από εμάς ξυπνάμε και κάνουμε ένα ντους κάθε μέρα. Αλλά είναι αυτό το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για το δέρμα μας;

Επίσης σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τελειώνουν τη μέρα τους με ένα ωραίο χαλαρωτικό ντους ή μπάνιο.

Όμως εκείνες τις μέρες που παραλείπουμε αυτό το καθημερινό τελετουργικό, πολλές φορές μπορεί να αναρωτιόμαστε «πόσο συχνά πρέπει να κάνω ντους;» και «τι είναι καλύτερο για το δέρμα μου»;

Λοιπόν, μην ψάχνετε άλλο γιατί θα σας καθοδηγήσουμε, ώστε να ξέρετε πόσο συχνά να κάνετε ντους.

Μία φορά την ημέρα

Όταν ασκείστε το σώμα σας παράγει περισσότερο ιδρώτα που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες οσμές. Οπότε θα ήταν ωφέλιμο για εσάς να κάνετε ντους καθημερινά για να απομακρύνετε τη βρωμιά και να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο.

Χρησιμοποιείστε ένα ενυδατικό αφρόλουτρο που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενυδάτωση που θα βοηθήσει στη διαχείριση της οσμής του σώματός σας.

Μία φορά κάθε δύο ημέρες

Ένα ντους κάθε δεύτερη μέρα είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους. Εξάλλου το σώμα σας δεν λερώνεται τόσο γρήγορα που να χρειάζεται να πλένεστε συχνά και είναι απίθανο να μυρίζετε μετά.

Εκείνοι που δεν πρέπει ποτέ να κάνουν ντους περισσότερο από μία φορά κάθε 2 ημέρες περίπου είναι τα μωρά και τα μικρά παιδιά. Έχουν πολύ λεπτό δέρμα και είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να διατηρηθεί η ισορροπία των φυσικών ελαίων του δέρματός τους, ώστε να έχουν μια υγιής επιδερμίδα.

Επίσης καθώς μεγαλώνετε το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό, έτσι το συχνό ντους θα κάνει την επιδερμίδα σας να στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, καθώς και στην αύξηση της εμφάνισης ρυτίδων.

Βέβαια οι λεπτές γραμμές εμφανίζονται βαθύτερες όταν δεν ενυδατώνονται. Δεν έχει σημασία αν σας αρέσει να κάνετε ντους το πρωί ή το βράδυ. Εφόσον δεν κάνετε πολύ συχνά, θα επηρεάσει το δέρμα σας με τον ίδιο τρόπο. Οπότε πρέπει να βρείτε την χρυσή τομή στο πόσο συχνά θα κάνετε μπάνιο.

Tips για τέλειο και ξεκούραστο ύπνο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μήπως είσαι υπνοβάτης; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την υπνοβασία

Her News

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μαγνήσιο

Her News

Καθημερινές συνήθειες για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας

Her News