HerNews.gr
Διεθνή

Titan: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την «ώρα μηδέν»-Το οξυγόνο τελειώνει στις 14:08

Οι ομάδες διασωσης των ΗΠΑ, Καναδά και Γαλλίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν το Titan.

Το τουριστικό υποβρύχιο εξαφανίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας αποστολής για να ερευνήσει τα συντρίμμια από το ναυάγιο του Τιτανικού, 900 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης.

Οι έρευνες γίνονται με κομμένη την ανάσα και έχουν ενταθεί καθώς η αμερικανική ακτοφυλακή προβλέπει ότι η παροχή οξυγόνου μέσα στο υποβρύχιο θα εξαντληθεί στις 7:08 π.μ. ET Πέμπτης (14:08 ώρα Ελλάδας), δήλωσε εκπρόσωπος της χθες το απόγευμα.

 

Όλες οι ελπίδες στο «Atalante»

Ολες οι ελπίδες πλέον επικεντρώνονται στο υπερσύγχρονο πλοίο «Atalante», που έστειλε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και φέρει ένα επανδρωμένο υποβρύχιο και ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ. Την ώρα που όπως έγινε γνωστό απομένουν λιγότερο από οκτώ ώρες οξυγόνου, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει περισσότερους ήχους.

Καναδάς, ΗΠΑ και Γαλλία συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ από αέρος και θαλάσσης με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα.

Oι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα με τις ελπίδες για το πενταμελές πλήρωμα να λιγοστεύουν.

Όσον αφορά στο πεδίο των ερευνών, θα καλύψει το μέγεθος της πολιτείας Κονέκτικατ εις διπλούν σε μια έκταση 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα εκτείνεται σε βάθος περίπου άνω των 4 χλμ, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού σε βάθος 3.800 μ.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Emily Ratajkowski: Ξέσπασε με την αποκάλυψη της απιστίας του Adam Levine

HerNewskl

Η απάντηση της Βασίλισσας στη συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν

Her News b

Βραβεία BAFTA 2023: Η λίστα με τους μεγάλους νικητές

Her News