HerNews.gr
Σχέσεις

Ο κανόνας των τριών μηνών σε μια σχέση

Η αρχική σπίθα σε μια σχέση που φέρνει κοντά δύο ανθρώπους μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό οδηγεί σε αμφιβολίες και αβεβαιότητα για το κοινό μέλλον τους. Σε έναν κόσμο όπου οι επιλογές φαίνονται απεριόριστες και το εύρος προσοχής μειώνεται, πώς μπορεί κανείς να μετρήσει την πιθανή μακροζωία μιας ερωτικής σχέσης;

Ανεξάρτητα από το ποια είστε και ποια είναι η εμπειρία σας με τις σχέσεις, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: τα ραντεβού είναι δύσκολα.

Πλέον έχουν αλλάξει πολύ και μερικές φορές φαίνεται ότι οι κανόνες αλλάζουν καθημερινά. Μπορεί να φαίνεται ότι όλοι όσοι βρίσκονται στο παιχνίδι των γνωριμιών έχουν κάποια συμβουλή να δώσουν. Από τις προειδοποιήσεις για μεγάλα λάθη που δεν γνωρίζατε καν, μέχρι το πότε μπορείτε και πότε δεν μπορείτε να στείλετε μήνυμα. Όλα αυτά όμως συχνά προκαλούν σύγχυση και μερικές φορές ακόμη και άγχος.

Μπορεί να σας δώσουν συμβουλές ακόμη κι αν δεν έχετε ζητήσει κάτι τέτοιο. Είναι οπότε πιθανό να έχετε ακούσει και για τον «κανόνα των τριών μηνών» σε μια σχέση. Παραδόξως, υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτόν. Αλλά μην ανησυχείτε. Αυτό δεν είναι απλώς ένας άλλος περιοριστικός κανόνας που πρέπει να εφαρμόζεται σε έναν ήδη πολύπλοκο κόσμο γνωριμιών. Αυτός μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να βρείτε την αγάπη και να προσδιορίσετε αν το νέο άτομο με το οποίο βγαίνετε είναι το κατάλληλο για εσάς.

Ποιος είναι ο «κανόνας των τριών μηνών»;

Είναι μια τάση στις γνωριμίες που προτείνει να περιμένεις περίπου τρεις μήνες πριν αποκτήσεις οικειότητα με κάποιον. Αναφέρεται και στη συναισθηματική και στη σωματική οικειότητα. 

Αν και δεν ακολουθείται ή δεν αναγνωρίζεται παγκοσμίως, η ιδέα έχει κερδίσει δημοτικότητα ως κατευθυντήρια γραμμή για τον ρυθμό που προχωράει μια σχέση και την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης βάσης πριν από την εμπλοκή σε βαθύτερα επίπεδα οικειότητας.

Βασικά μπορεί κανείς να το δει ως δοκιμαστική περίοδο 90 μηνών, όπως πρέπει να περάσουμε με μια νέα δουλειά. Εδώ, και οι δύο σύντροφοι ελέγχουν αν ο άλλος είναι συμβατός μαζί τους και αν αξίζει να κάνουν παραπάνω βήματα και να προχωρήσουν μαζί.

Τελικά ο έρωτας κρατάει για πάντα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Situationship: Ένας από τους πιο τοξικούς όρους στο dating!

HerNewskl

Η σκανδιναβική μέθοδος που βοηθά τα ζευγάρια να κοιμούνται καλά & «μπορεί να σώσει τη σχέση»

HerNews ka

Tips για να χειριστείτε αδιάκριτους και δύσκολους γείτονες

Her News