HerNews.gr
Beauty

Συχνά λάθη που κάνεις με το concealer

Το concealer σε έχει σώσει σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις. Σε βοηθάει να καλύψεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου και να μην δείχνεις κουρασμένη, ακόμη κι αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά, το προηγούμενο βράδυ.

Όμως υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις συχνά όταν βάζεις concealer και καλό είναι να τα μάθεις, για να μπορείς να το απλώνεις όσο πιο καλά γίνεται!

Δεν προετοιμάζεις την περιοχή κάτω από τα μάτια

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, το δέρμα κάτω από τα μάτια σου είναι από πιο ευαίσθητο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρείς την περιοχή ενυδατωμένη. Αυτό που σου προτείνουμε είναι να προετοιμάζεις την περιοχή κατάλληλα με έναν διορθωτή χρώματος στην εσωτερική γωνία του ματιού για να φωτίσει πριν μπει το concealer.

Δεν διαλέγεις τη σωστή απόχρωση

Μερικές φορές θα χρειαστείς περισσότερα από ένα concealer. Το concealer που χρησιμοποιείς για να φωτίσεις τα μάτια σου, δεν είναι το ίδιο concealer που χρησιμοποιείς για να κρύψεις ένα ψεγάδι.

Ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματός σου, κάτω από τα μάτια πρέπει να χρησιμοποιείς ένα concealer που έχει ροδακινί ή πορτοκαλί τόνους. Μπορείς πάντα να αναμίξεις δύο διαφορετικές αποχρώσεις concealer, για να έχεις ένα ακόμη πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Δεν δίνεις σημασία στην υφή 

Η υφή του concealer είναι, στην πραγματικότητα, τόσο σημαντική όσο και η απόχρωση του. Αν εφαρμόσεις κονσίλερ σε ένα κατά τα άλλα γυμνό πρόσωπο, ένα πολύ απαλό προϊόν να τονίσει το ψεγάδι στο φυσικό φως.

Όταν καλύπτεις συγκεκριμένα σημεία, θυμήσου να βάζεις πρώτα μια βάση. Εφάρμοσε μια πολύ διαφανή στρώση foundation ή μια φιμέ ενυδατική κρέμα σε ολόκληρη την περιοχή στην οποία βρίσκεται το σημάδι. 

Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς το σωστό πινέλο

Όταν απλώνεις το κονσίλερ, όπως και κάθε καλλυντικό, πρέπει να χρησιμοποιείς το κατάλληλο πινέλο ή σφουγγαράκι. Συγκεκριμένα εδώ χρειάζεσαι ένα σούπερ μικροσκοπικό πινέλο.

Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις και τα δάχτυλά σου, αν σε διευκολύνουν, για να το απλώσεις καλύτερα.

Γιατί έχετε γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Billie Eilish: Tόλμησε την πιο bold εκδοχή του Barbiecore trend

HerNewskl

Σκιές ματιών: Καλύτερα χρώματα για μπλε μάτια

Her News

Ζέτα Μακρυπούλια: Αυτό το μακιγιάζ ταιριάζει στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες!

HerNewskl