HerNews.gr
Beauty

Γιατί έχετε γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σας;

Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο, αλλά εμείς οι γυναίκες μόλις δούμε τις πρώτες γκρίζες τρίχες στα μαλλιά μας τρέχουμε να τις καλύψουμε.

Δεν υπάρχει όμως τίποτα το κακό στο γκριζάρισμα των μαλλιών. Αντίθετα όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που αφήνουν τα μαλλιά τους χωρίς βάψιμο. Πλέον τα φυσικά γκρίζα μαλλιά αποτελούν τάση!

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε μερικές αιτίες για το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών και τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να καλύψετε αυτές τις τρίχες.

Οι γκρίζες τρίχες στα μαλλιά

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το άγχος δεν είναι η κύρια αιτία για τις γκρίζες τρίχες. Το χρώμα των μαλλιών σας οφείλεται στην παρουσία μελανίνης στα κύτταρα σας. Όταν ο θύλακας της τρίχας μεγαλώνει ένα σκέλος τρίχας, παραμένει το ίδιο χρώμα, εκτός εάν έχει υποστεί επεξεργασία ή βαφή. Όταν ο θύλακας της τρίχας καταστρέφεται και η τρίχα πέφτει, αναγεννάται και δημιουργεί μια νέα τρίχα.

Καθώς αυτός ο κύκλος συνεχίζεται πολλές φορές, ο θύλακας της τρίχας μπορεί να αρχίσει να χάνει μελανίνη και η τρίχα που αναπτύσσεται από αυτήν μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται γκρίζα ή λευκή.

Εκτός από το άγχος ή τη γήρανση και τα γονίδια παίζουν επίσης τεράστιο ρόλο στο πότε θα γκριζάρουν τα μαλλιά σας.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε γκρίζα μαλλιά;

Για ένα υγιές σώμα, μια υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη. Η σωστή διατροφή μπορεί να μειώσει θέματα που σχετίζονται με το άγχος, όπως οι γκρίζες τρίχες και η τριχόπτωση. Τα μαλλιά μας αποτελούνται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Μια διατροφή με επαρκείς πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά θα εξασφαλίσει ότι τα μαλλιά σας θα παραμείνουν υπέροχα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τους μη χορτοφάγους τα γαλακτοκομικά μπορούν να διατηρήσουν τα μαλλιά σας στη φυσική τους δόξα. Για τους χορτοφάγους, τροφές όπως ξηροί καρποί και λαχανικά πλούσια σε σίδηρο θα βοηθήσουν.

Για την πρόληψη εμφάνισης γκρίζων τριζών μπορείτε να εφαρμόζετε λίγο αγνό λάδι καρύδας στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο. Επίσης βοηθάει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς θειικά και χημικά.

Lavender nails: Η πιο καυτή απόχρωση μανικιούρ για τον Ιούλιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι κορυφαίες επιλογές μακιγιάζ για τα Χριστούγεννα – Η Make up artist Ρια Κανακάρη μας συμβουλέυει

Her News

Sarah Jessica Parker: Ποιο beauty item δεν αποχωρίζεται ποτέ;

HerNewskl

Ακμή στα χέρια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl