HerNews.gr
Ψυχολογία

Συμπτώματα κατάθλιψης: Τι πρέπει να προσέξετε

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να περιλαμβάνουν θλίψη, κόπωση και μειωμένη αυτοεκτίμηση. Επειδή όμως υπάρχουν διάφορες διαταραχές με ποικίλα αποτελέσματα, τα σημάδια της κατάθλιψης μπορεί να είναι πιο περίπλοκα.

Η κατανόηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης είναι σημαντική για τον εντοπισμό της κατάστασης και την καθοδήγηση της θεραπείας.

Βρείτε έναν υποστηρικτικό θεραπευτή που μπορεί να βοηθήσει με την κατάθλιψη. Επίσης δεν πρέπει να μπερδεύετε την κατάθλιψη με την περιστασιακή θλίψη.

Τι είναι η κατάθλιψη;

Η κατάθλιψη είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν συνδυασμό συμπτωμάτων. Μερικά από αυτά είναι η πεσμένη διάθεση, η χαμηλή ενέργεια και η περιορισμένη απόλαυση από ευχάριστες δραστηριότητες.

Αντί να είναι μόνο ένα πράγμα, η κατάθλιψη είναι μια συλλογή καταστάσεων που επηρεάζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής και της λειτουργίας ενός ατόμου. Κοινά συμπτώματα της κατάθλιψης

Η εμπειρία του καθενός με την κατάθλιψη είναι μοναδική, αλλά υπάρχουν συμπτώματα κατάθλιψης που ένα άτομο με την πάθηση μπορεί να αισθάνεται ή να εμφανίζει συχνά. Αυτά περιλαμβάνουν απώλεια ενδιαφέροντος, αισθήματα αναξιότητας, απελπισία και προβλήματα συγκέντρωσης.

Ο συνδυασμός συμπτωμάτων κατάθλιψης θα αρχίσει να επηρεάζει τη ζωή ενός ατόμου στο σπίτι, την εργασία και το σχολείο. Μια σχέση μπορεί να γίνει δύσκολη, αν ένας από τους δύο συντρόφους έχει κατάθλιψη.

Άτομα με σοβαρή κατάθλιψη μπορεί να χάσουν την επιθυμία να φροντίσουν για την ευημερία τους και να αγωνίζονται να ολοκληρώσουν ακόμη και τη βασική υγιεινή. Επίσης ένα κοινό σύμπτωμα της κατάθλιψης είναι ότι οδηγεί κάποιον στο να αισθάνεται λυπημένος και να κοιμάται όλη την ημέρα.

Συχνά σημάδια κατάθλιψης στις γυναίκες

Σύμφωνα με μελέτες, η κατάθλιψη στις γυναίκες είναι πιο συχνή από την κατάθλιψη στους άνδρες.

Τα διαφορετικά ποσοστά κατάθλιψης σε σχέση με τους άνδρες, δείχνουν να έχουν ως αιτία τον διαφορετικό τρόπο ζωής. Ρόλο παίζουν βιολογικές καταστάσεις και σίγουρα οι ορμόνες, που επηρεάζουν το γυναικείο φύλο. 

Οι γυναίκες με κατάθλιψη συχνά εμφανίζουν θλίψη, αισθήματα ενοχής, κούραση, αϋπνία και γενικά πεσμένη διάθεση. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Τι είναι η νοσηρή γονεϊκή αγάπη

Her News

Χρώματα: Τι δείχνουν για τον χαρακτήρα μας

Her News

Γιατί ασπρίζουν νωρίς τα μαλλιά μας;

Her News b