HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Οι καλύτερες ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να σημειώνει πρόοδο και πολλοί αναρωτιούνται τι εξέλιξη θα υπάρξει. Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε!

I, Robot 

Μια από τις πιο καλές ταινίες με ρομπότ, που κυκλοφόρησε το 2004 και στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο Γουίλ Σμιθ. Υποδύεται έναν ντετέκτιβ στο μακρινό 2035 στην πόλη του Σικάγου, ο οποίος αναλαμβάνει να ερευνήσει τον θάνατο ενός διάσημου επιστήμονα, που φαίνεται να συνέβη κάτω από περίεργες συνθήκες. Είναι σίγουρος ότι τον σκότωσε κάποιο ρομπότ, το οποίο δεν υπακούει τους κύριους νόμους που ισχύουν στη ρομποτική. Αν τελικά έχει δίκιο μπορεί να εξελιχθούν σε ανώτερο είδος τα ρομπότ και να απειλήσουν τους ανθρώπους.

The Matrix 

Σε αυτή την ταινία βλέπουμε ένα μέλλον όπου ο κόσμος ζει μέσα στο Matrix, μια εικονική πραγματικότητα, χωρίς όμως να το γνωρίζει. Αυτή η πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί και την συντηρούν νοήμονες μηχανές για να εκμεταλλευτούν και να υποτάξουν τον ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργεια του Matrix.Σίγουρα είναι μια από τις ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που έχουν ξεχωρίσει.

Her

Σε μια μακρινή εποχή αρκετά ο Theodore που είναι συγγραφέας θα αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει όλες τους τις ανάγκες. Στην ουσία είναι μια ιστορία αγάπης μεταξύ ενός άντρα και του υπολογιστή του. Η Scarlett Johansson χαρίζει τη φωνή της στο λειτουργικό σύστημα, που ονομάζεται Samantha.

Interstellar

Μια από τις καλύτερες ταινίες to Interstellar συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με το διάστηημα. Στην ταινία βλέπουμε μια ομάδα από αστροναύτες και επιστήμονες που ταξιδεύουν στο διάστημα με σκοπό να σώσουν την ανθρωπότητα. Πρωταγωνιστές είναι οι Matthew McConaughey, Anne Hathaway και Jessica Chastain. Στην ταινία βρίσκουμε την ύπαρξη τεχνητής νοημοσύνης στα δύο ρομπότ, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι έχουν συναισθήματα. Πρόκειται για μια ταινία με έντονη δράση αλλά και πολύ συναίσθημα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Κάνουν «comeback» στο Netflix με δυο αναπάντεχες εκπομπές

HerNews ka

Ποιος είναι ο τυχερός σας αριθμός σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής σας;

HerNews ka

Piraeus Taste Festival: Έναρξη για το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ του Πειραιά

Her News b