HerNews.gr
Beauty

Επιδερμίδα: Τρόποι αναζωογόνησης μετά τον ήλιο

Το καλοκαίρι μας κάνει να αλλάξουμε τη ρουτίνα μας και σίγουρα η επιδερμίδα μας χρειάζεται έξτρα περιποίηση μετά την έκθεση στον ήλιο. Ειδικά αν έχετε περάσει μια γεμάτη μέρα στην παραλία ή στην πισίνα, ακόμη κι αν φοράτε αντηλιακό, δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτό. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε να το ανανεώνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα, για περισσότερη προστασία.

Δείτε  παρακάτω όμως μερικούς βασικούς τρόπους για να φροντίσετε την επιδερμίδα σας μετά την έκθεση στον ήλιο, ώστε να την αναζωογονήσετε και να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση.

1. Ένα αναζωογονητικό ντους

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την επιδερμίδα σας είναι ένα κρύο, αναζωογονητικό ντους. Έτσι θα αποτρέψετε την αφυδάτωση που προκαλείται με την παραμονή στην παραλία. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να δροσιστεί το δέρμα και να διατηρηθεί καθαρό. Και, αν χρειάζεται, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό.

2. Βαθύς καθαρισμός

Μετά από μια μέρα διασκέδασης, είναι καλύτερο να καθαρίσετε τα πάντα για να απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά, που συχνά προέρχεται από αντηλιακό αναμεμειγμένο με ιδρώτα και άλλα υπολείμματα. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας καθαριστικό αφρού ή τζελ και κάντε αφρό πριν το ξεπλύνετε.

Επιλέξτε ένα προϊόν με καταπραϋντική δράση, που προσφέρει σε ξηρή ή ερεθισμένη επιδερμίδα, δίνοντας μια υγιή όψη.

3. Ενυδάτωση 

Όσο πιο μαυρισμένη επιδερμίδα έχετε, τόσο περισσότερη ενυδάτωση χρειάζεται. Θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό. Χρησιμοποιείστε πάντα μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν. Είναι ακόμη καλύτερο αν βγαίνει κατευθείαν από το ψυγείο για να δώσει στο ελαφρώς υγρό δέρμα μια δροσερή, καταπραϋντική αίσθηση.

4. After sun προϊόντα

Πάντα μετά την ηλιοθεραπεία πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα after sun προϊόν. Αυτό είναι σχεδιασμένο να ανακουφίσει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την ενυδατώνει. Αφήνει μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα και βοηθάει στην διατήρηση του μαυρίσματος.

4. Τζελ αλόης βέρα

Ένα τζελ αλόης βέρα χαρίζει αναζωογονητική προστασία και προσωρινή ανακούφιση στην επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο. Το δέρμα σας σίγουρα θα σας ευχαριστήσει!

Γιατί τα μαλλιά σας χρειάζονται το θαλασσινό νερό;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τόνερ: Πόσο αναγκαίο είναι τελικά στη ρουτίνα περιποίησης σας;

HerNewskl

Black ombré nails: Η παραλλαγή του all time classic black manicure

HerNewskl

Shadow bangs: Η νεά τάση εμπνευσμένη από την ταινία Barbie

HerNewskl