HerNews.gr
Ταξίδια

Έξι παραδοσιακά νησιά της Ελλάδας με παρθένα ομορφιά

 Όταν ψάχνετε για το τέλειο μέρος για διακοπές στην Ελλάδα, σκεφτείτε μερικά από τα γοητευτικά και λιγότερο πολυσύχναστα νησιά που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες για αξέχαστες διακοπές.

1. Κουφονήσια Κυκλάδες

Κουφονήσια ελληνικά νησιά

Τα Κουφονήσια έχουν χαρακτηριστεί ως ο «κρυμμένος παράδεισος» της Ελλάδας και πρόσφατα έχουν γίνει αγαπημένος τόπος διακοπών τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους τουρίστες. Είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που ανήκουν στο αρχιπέλαγος των Ανατολικών  Κυκλάδων  που αποτελείται από το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι.

Αυτά τα ειδυλλιακά νησιά είναι γνωστά για τις ήρεμες παραλίες τους με τη χρυσή άμμο και τα τιρκουάζ νερά, τις πολλές φυσικές πισίνες και τις υπέροχες θαλάσσιες σπηλιές.

2. Μήλος Κυκλάδες

Ελλάδα Νησιά διακοπών

Όταν θέλετε εκπληκτικές selfies και αξέχαστες αναμνήσεις, ταξιδέψτε στο ελληνικό νησί της Μήλου. Το ηφαιστειακό νησί έχει ένα απίστευτο έδαφος σαν σεληνιακό τοπίο σε διάφορα χρώματα κόκκινου, καφέ και λευκού, βραχώδεις σχηματισμούς που χύνονται στη βαθιά, τιρκουάζ θάλασσα.

Υπάρχουν επίσης παραδοσιακά ψαροχώρια και ορεινά χωριά για να εξερευνήσετε γύρω από το νησί και μερικά μέρη που πρέπει να δείτε περιλαμβάνουν το αρχαίο θέατρο, τις κατακόμβες και τους ανεμόμυλους στην Τρυπητή.

3. Αλόννησος Σποράδες

Αλόννησος Οικογενειακές Διακοπές στην Ελλάδα

Η Αλόννησος είναι ένα γοητευτικό νησί και είναι το πιο ήσυχο από τα νησιά των Σποράδων, που περιλαμβάνει τα πιο γνωστά νησιά της Σκόπελου και της Σκιάθου.

Το νησί έχει γραφικά χωριά γεμάτα με πέτρινες εξοχικές κατοικίες, καταπράσινες πλαγιές με ευωδιαστά πευκοδάση και όμορφες παραλίες. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα για να πάτε σε αυτό το νησί, εκτός από την αποφυγή πολυπληθών τουριστικών προορισμών, είναι ότι μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι με βάρκα από το λιμάνι Πατητήρι στο πρώτο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας, όπου μπορείτε να δείτε δελφίνια και φώκιες στο φυσικό τους περιβάλλον.

4. Καστελλόριζο Δωδεκανήσου

Κρουαζιέρα στο λιμάνι του Καστελλόριζου

Αυτός ο μικροσκοπικός θησαυρός είναι τόσο γραφικός και φιλόξενος που ίσως δεν θέλετε να φύγετε ποτέ! Το Καστελόριζο είναι το μικρότερο κατοικημένο νησί της Ελλάδας. Αν και το νησί είναι μικρό, υπάρχουν πολλά να κάνετε σε αυτό και στη γύρω θάλασσα. Μπορείτε να πάρετε μια βάρκα για να περιηγηθείτε στο σπήλαιο Blue Grotto όπου το νερό λάμπει και θαμπώνει, ή επισκεφθείτε το μικρό βραχονησάκι για να κάνετε καταδύσεις και να απολαύσετε μια ιδιωτική παραλία.

5. Παξοί και Αντίπαξοι Ιονίου

Παραλία Λόγγος Παξοί

Οι Παξοί βρίσκονται μόλις 15 χιλιόμετρα νότια από το πιο δημοφιλές νησί της Κέρκυρας. Είναι μικρό, γραφικό και άνετο με γραφικά ψαροχώρια και εκτεταμένους ελαιώνες που χωρίζονται από πέτρινους τοίχους.

Οι Αντίπαξοι είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα νότια των Παξών.

6. Σύμη Δωδεκάνησα

Παραλία Λόγγος, Παξοί.

Αυτό το ορεινό νησί έχει πολύχρωμα σπίτια στις πλαγιές των λόφων και βρίσκεται περίπου 41 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ρόδου. Το νησί έχει πολλές παραλίες και κολπίσκους και ένα διάσημο μοναστήρι στην πόλη του Πανορμίτη που προσελκύει διεθνείς τουρίστες κάθε χρόνο. Υπάρχουν λίγο περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι στο νησί, καθιστώντας το τον τέλειο, παρθένο προορισμό. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια ολοήμερη περιήγηση με σκάφος στο νησί για να δείτε όλα τα φυσικά θαύματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αμμουλιανή: Το νησάκι που σε καθημερινή βάση 20πλασιάζει τον πληθυσμό του!

Her News

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι 19 ώρες χωρίς στάση

Her News

Χαλκιδική: Οι καλύτερες παραλίες στην εντυπωσιακή χερσόνησο της Ελλάδας

HerNews ka