HerNews.gr
Health

Συμβουλές για να μην πονάτε σε μεγάλες πτήσεις

Οι μεγάλες πτήσεις για πολλούς από εμάς δεν είναι ακριβώς μια διασκεδαστική εμπειρία. Είναι απλά ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στον προορισμό που προτιμάμε. Όταν προσγειώνεστε, ωστόσο, δεν θέλετε να πονάτε και να είστε πολύ πιασμένες.

Το γεγονός όμως ότι πρέπει να κάθεστε συνέχεια σε ένα άβολο κάθισμα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Πραγματικά δεν θα έπρεπε να καθόμαστε σε μια θέση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σώμα μας δεν είναι σχεδιασμένο για αυτό.

Το να μένετε ακίνητοι σε μεγάλες πτήσεις κάνει το σώμα να κουράζεται και να πονάει. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν θέλετε να αποφύγετε τους πόνους από μια μεγάλη πτήση.

Η κίνηση είναι το κλειδί

Είτε πρέπει να σηκωθείτε, είτε όχι για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα,  είναι σημαντικό σε μεγάλες πτήσεις να μετακινήστε μέσα στο αεροπλάνο. Σηκωθείτε λίγο για να αποσυμπιεστεί η σπονδυλική σας στήλη. Ιδανικά προσπαθήστε ανά δύο ώρες να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγο στον διάδρομο.

Ασκηθείτε ενώ κάθεστε

Δεν θέλετε να κάθεστε στην ίδια θέση για όλη την πτήση. Αντίθετα, θέλετε επίσης να κινείστε στο κάθισμά και ακόμη και να «ασκηθείτε» λίγο μέσα στον περιορισμένο χώρο σας. Η κίνηση και η ενεργοποίηση των μυών βοηθούν στην καταπολέμηση των πόνων που δημιουργούνται από μεγάλες πτήσεις.

Κινώντας απλώς τα δάχτυλα των ποδιών εμπρός και πίσω, και μετακινώντας τους αστραγάλους, πάνω και κάτω, θα διεγείρει τη ροή του αίματος στα πόδια. Επίσης μπορείτε να κάνετε μικρές κινήσεις με τον λαιμό σας, ενώ κάθεστε. 

Ενυδατωθείτε για να αποφύγετε τις κράμπες

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στις πτήσεις είναι να φροντίζετε να ενυδατώνεστε. Δεν υπάρχει πιο εύκολο μέρος για να αφυδατωθείτε και να πάθετε κράμπες από το αεροπλάνο. Πιείτε λοιπόν όσο περισσότερο νερό μπορείτε κατά τη διάρκεια των μεγάλων πτήσεων. Επίσης αποφύγετε τα γεύματα που προσφέρονται στο αεροπλάνο και τα οποία περιέχουν πολύ, γιατί μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο από τον υπολογιστή

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υγεία: Το κοτέϊλ τριών ιών προμηνύει έναν δύσκολο χειμώνα

HerNews ka

Χριστούγεννα: Πώς τα φωτάκια μπορούν να βλάψουν την υγεία μας

Her News

Λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε πρησμένοι

Her News