HerNews.gr
Μόδα

Η κατανόηση των χρωμάτων στη μόδα μόλις έγινε πιο εύκολη

Η μόδα μπορεί να έρχεται και να φεύγει, αλλά ένα σταθερό πράγμα που μένει είναι το ντύσιμο με τα κατάλληλα χρώματα, για την κάθε εποχή. Τα χρώματα που φοράμε κάθε εποχή είναι αποχρώσεις που αντικατοπτρίζουν τις τέσσερις εποχές της φύσης.

Κάθε εποχή έχει το δικό της σύνολο συνηθισμένων χρωμάτων που συνήθως συνδέονται με αυτήν, καθώς και παροδικά εποχιακά χρώματα που θεωρούνται επίκαιρα από τις τάσεις της μόδας σε κάθε χρονιά.

Είτε χρειάζεστε μόνο μερικά βασικά στοιχεία για την γκαρνταρόμπα σας, είτε θέλετε να είστε ενημερωμένες για τις τελευταίες τάσεις, έχουμε καλύψει όλες τις εποχιακές σας ανάγκες σε χρώματα!

Η κάθε εποχή έχει τη δικιά της μόδα και τα δικά της χρώματα

Τα χρώματα που θα φορεθούν κάθε σεζόν με βάση τις τάσεις στη μόδα, καθορίζονται περίπου ανά τρίμηνο. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η πασαρέλα. Οι οίκοι μόδας με το λανσάρισμα της κάθε συλλογής τους για χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο, δείχνουν ποια χρώματα θα φορεθούν περισσότερο.

Για παράδειγμα, οι καλοκαιρινές συλλογές του 2023 ήταν γεμάτες ροζ ρούχα και η ταινία της Barbie που προβλέπεται να είναι τεράστια επιτυχία υποδηλώνει ένα ροζ κύμα στον ορίζοντα. Βέβαια μερικές φορές το τρέχον μοντέρνο χρώμα της εποχής ξεπερνά τα παραδοσιακά εποχιακά χρώματα! 

Ανοιξιάτικα χρώματα

Τα χρώματα της άνοιξης μοιάζουν πολύ με την ίδια την εποχή. Ελαφριές, αέρινες αποχρώσεις που περιλαμβάνουν παστέλ εκδοχές των χρωμάτων του ουράνιου τόξου.

Εμπνευσμένα από το λιώσιμο του χιονιού που φέρνει τα πρώτα άνθη της εποχής και τους παραδοσιακούς πασχαλινούς τόνους, τα εποχιακά χρώματα της άνοιξης περιλαμβάνουν το ροδακινί, το ροζ, το πράσινο της μέντας, το απαλό μπλε, το κίτρινο, το χρώμα της λεβάντας και το κρεμ.

Καλοκαιρινά χρώματα

Τα καλοκαιρινά χρώματα που είναι στη μόδα, αφορούν ζωντανές, πλούσιες και τολμηρές αποχρώσεις. Εμπνευστείτε από τον ήλιο, τη θάλασσα και τα λουλούδια του καλοκαιριού. Αγκαλιάστε τα έντονα χρώματα.

Μην ξεχάσετε όμως το λευκό που είναι το επίσημο χρώμα της καλοκαιρινής περιόδου. Τα καλύτερα χρώματα αυτή την εποχή είναι το φούξια, το μπλε ρουά, το τιρκουάζ και το κοραλί.

Φθινοπωρινά χρώματα

Τα χρώματα του φθινοπώρου μιμούνται τα μεταβαλλόμενα χρώματα των φύλλων στη φύση. Μαζί με τις πλούσιες αποχρώσεις του φθινοπώρου, αυτή η εποχή σηματοδοτεί μια στροφή προς πιο ουδέτερους τόνους στη μόδα.

Τα βασικά χρώματα του φθινοπώρου που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν το καφέ, το χακί, το πορτοκαλί, το μουσταρδί και το σκούρο μοβ.

Χειμερινά χρώματα

Στη φύση, ο χειμώνας σηματοδοτεί την απουσία χρώματος. Τα φθινοπωρινά φύλλα δίνουν τη θέση τους στα γυμνά δέντρα και το χιόνι καλύπτει το έδαφος.

Τα παραδοσιακά εποχιακά χρώματα για το χειμώνα είναι ουδέτερα, με βαθιές, πλούσιες αποχρώσεις. Αντιπροσωπεύουν βέβαια και τον εορταστικό χαρακτήρα των Χριστουγέννων.

Αυτή την περίοδο στη μόδα επικρατεί το άσπρο, το σκούρο μοβ, το μαύρο, το μπλε του ζαφειριού, το σμαραγδί και το βαθύ κόκκινο του ρουμπινιού.

Οι καλύτερες στιλιστικές στιγμές της Katie Holmes

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Καφτάνια: Οι πιο in επιλογές του καλοκαιριού

Her News

Jennifer Lopez: Μπορεί να φορέσει τα πάντα και αυτή είναι η απόδειξη

HerNews ka

Η Barbie και ο Ken στην πασαρέλα του οίκου Balmain

Her News b