HerNews.gr
Health

3 Λόγοι για να προσθέσετε φύλλα κάρυ στο τσάι σας

Τα φύλλα κάρυ είναι καλά για την υγεία και ταυτόχρονα βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων του δέρματος, αλλά και των μαλλιών. 

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τα φύλλα κάρυ είναι να τα βράσετε από 5 μέχρι 7 λεπτά και να τα προσθέσετε έπειτα σε ένα τσάι από βότανα.

Επίσης τα φύλλα κάρυ είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα υλικά στην κουζίνα, ειδικά στην ινδική κουζίνα. Αυτά τα φύλλα έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες λόγω των οποίων οι χρήσεις τους έχουν βρεθεί στην αρχαία ιατρική.

Εάν καταναλώνετε φύλλα κάρυ κάθε μέρα στη βέλτιστη ποσότητα, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών, στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης, στη διαχείριση της ορμονικής ισορροπίας κ.λπ.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς ωφελούν τον οργανισμό σας με διάφορους τρόπους.

Για τις ψείρες του κεφαλιού

Φτιάξτε μια λεπτή πάστα από φύλλα κάρυ και προσθέστε τα σε ένα φλιτζάνι ξινό βουτυρόγαλα. Απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Μπορείτε αργότερα να λουστείτε με σαμπουάν κατά των ψειρών ή οποιοδήποτε άλλο ήπιο σαμπουάν. Φροντίστε να πλύνετε καλά το τριχωτό της κεφαλής.

Θα πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μέσα σε διάστημα μερικών ημερών. 

Για στοματικά έλκη

Πάρτε μια χούφτα φύλλων κάρυ και στεγνώστε τα εντελώς. Συνθλίψτε τα σε λεπτή σκόνη χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ και προσθέστε λίγο μέλι για να κάνετε μια παχύρρευστη πάστα. Μπορείτε να εφαρμόσετε την πάστα πάνω από στοματικά έλκη για τουλάχιστον τρεις ημέρες για να νιώσετε ανακούφιση.

Για την κακή αναπνοή

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος; Αυτό σίγουρα μπορεί να είναι ενοχλητικό.

καηΩστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε να μασήσετε πλυμένα 5 με 6 φύλλα κάρυ για 5 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε το στόμα σας ή κάντε γαργάρες. Σίγουρα θα δείτε διαφορά.

Τροφές που πρέπει να τρώμε συχνά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Καλές συνήθειες που σας προστατεύουν από την εποχική γρίπη

Her News

Ποια ροφήματα μας ενυδατώνουν περισσότερο και από το νερό;

Her News b

Λιγούρες: Γιατί γίνονται τόσο έντονες ;

Her News b