HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: Ένας οδηγός διατροφής για κάθε μέλλουσα μαμά

Ο πρώτος μήνας εγκυμοσύνης αφορά τα βήματα που πρέπει να κάνετε για την οικοδόμηση της υγείας σας. Πρέπει σίγουρα να τρώτε σωστά και να ξεκουράζεστε σωστά. 

Μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζετε καν ότι είστε ακόμα έγκυος, απλά περιμένετε μέχρι τη στιγμή που θα κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης και θα βγει θετικό. 

Μόλις όμως ένα ζευγάρι δει τη ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης και ο γιατρός επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη, το χαμόγελο στο πρόσωπο του ζευγαριού αντανακλά την εσωτερική ευτυχία και τον ενθουσιασμό ταυτόχρονα.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν εκατοντάδες ερωτήσεις στο μυαλό σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε άγχος, κάτι που δεν είναι καλό για μια μέλλουσα μητέρα. Σίγουρα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν αυτά τα ερωτήματα στην αρχική φάση για να αποφευχθεί το άγχος στη συνέχεια.

Ο πρώτος μήνας εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντικός κι εδώ λοιπόν είναι ένας μίνι οδηγός διατροφής για κάθε μέλλουσα μαμά. 

Διατροφή για τον πρώτο μήνα εγκυμοσύνης

Η ναυτία και οι έμετοι στο πρώτο τρίμηνο είναι αρκετά συχνές. Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να λάβει συνταγογραφούμενα φάρμακα για να βιώσει κάποια ανακούφιση από την πάθηση.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ναυτία μπορεί επίσης να δυσκολέψει τις γυναίκες να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Θα πρέπει να τρώτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως αυγά. Τα λάχανα είναι επίσης πλούσιες πηγές λιπών και υδατανθράκων.

Ο πρώτος μήνας εγκυμοσύνης είναι καθοριστικός για τη συνέχεια. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσετε να λαμβάνετε καθημερινά συμπλήρωμα φυλλικού οξέος. Συγκεκριμένα αυτό θα πρέπει να το έχετε ξεκινήσει πριν μείνετε έγκυος.

Επίσης υπάρχει ένας μύθος που πιστεύουν πολλοί σε κάθε οικογένεια. Λένε στη μέλλουσα μητέρα να φάει για δύο, ωστόσο κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα υπερβολική αύξηση βάρους μέχρι το τέλος των εννέα μηνών.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να φροντίσετε να προσθέτετε συχνά αλλά υγιεινά μικρά γεύματα στο διάγραμμα διατροφής σας.

Αποφύγετε να τρώτε αργά το βράδυ. Επίσης, δεν πρέπει να καταναλώνετε συχνά πρόχειρο φαγητό, όπως πίτσα, παγωτό, burger και σουβλάκια.

Τέλος, θα πρέπει να προσθέσετε φρούτα, φυλλώδη λαχανικά, γάλα, ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά προϊόντα στα γεύματά σας.

Αντιμετώπιση της κόπωσης στην εγκυμοσύνη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το αλκοόλ που πίνει η έγκυος μητέρα «καθρεπτίζεται» στο πρόσωπο του παιδιού που γεννά

HerNews ka

Εγκυμοσύνη: 5 ασυνήθιστα συμπτώματα που την προδίδουν

Her News b

3 Μύθοι για την ωορρηξία

Her News