HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να αποθηκεύσετε τα κεράσια για να παραμείνουν φρέσκα

Τα κεράσια κερδίζουν παντού στην κουζίνα. Είτε είναι ξινά είτε γλυκά, τα κεράσια είναι νόστιμα σε επιδόρπια , ποτά και σνακ .Το φρούτο έχει επίσης μερικά μεγάλα οφέλη για την υγεία , συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και μελατονίνη. 

Η εποχή των κερασιών είναι το καλοκαίρι. Μάθετε τον καλύτερο τρόπο να αποθηκεύετε τα κεράσια ώστε να παραμένουν φρέσκα, ώστε να μπορείτε να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του νόστιμου φρούτου.

Πώς διατηρείτε τα κεράσια φρέσκα για περισσότερο διάστημα;

Πριν ξεκινήσετε την αποθήκευση, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα φρούτα να παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αποθήκευση κερασιών:

  • Περιμένετε για να πλύνετε τα κεράσια σας: Όσον αφορά την αποθήκευση των κερασιών, η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους, επομένως είναι καλύτερο να περιμένετε και να τα πλύνετε μέχρι ακριβώς πριν είστε έτοιμοι να τα φάτε. Οποιαδήποτε περίσσεια νερού μπορεί να κάνει τα κεράσια να χαλάσουν με ταχύτερο ρυθμό.
  • Αφήστε τα κοτσάνια: Αν τα κεράσια σας έχουν κοτσάνια, αφήστε τα. Η αφαίρεση των μίσχων τα εκθέτει σε πρόσθετη υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή αλλοίωση.
  • Αφαιρέστε τυχόν κακά κεράσια: Όταν ένα κεράσι χαλάσει, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την παρτίδα. Ταξινομήστε τα και πετάξτε όσα έχουν σαπίσει, είναι κατεστραμμένα ή έχουν σημάδια μούχλας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα κεράσια στο ψυγείο;

  • Ένα μπολ: Εάν τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ, βεβαιωθείτε δεν είναι πολύ σφιχτά συσκευασμένα. Χρειάζεται σωστή ροή αέρα για να διατηρούνται φρέσκα.
  • Ένα δοχείο αποθήκευσης: Μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε σε δοχείο, αλλά μην βάζετε το καπάκι! Το κλείσιμο των κερασιών σε ένα αεροστεγές δοχείο μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό υγρασίας και όπως έχουμε ήδη συζητήσει,  δεν συνδυάζονται καλά! Εάν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο, συνιστούμε να επενδύσετε το δοχείο με χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε τυχόν υπερβολική υγρασία.

  • Μια διάτρητη πλαστική σακούλα: Μια πλαστική σακούλα μπορεί επίσης να λειτουργήσει καλά για την αποθήκευση κερασιών, απλά βεβαιωθείτε ότι έχει τρύπες μέσα της. Οι οπές παρέχουν σωστή ροή αέρα ενώ επίσης απελευθερώνουν τυχόν υγρασία που μπορεί να συσσωρευτεί.

Με οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους,  μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για δύο έως τρεις ημέρες. Αν ψάχνετε για μια λύση μακροπρόθεσμης αποθήκευσης, μπορείτε να καταψύξετε κεράσια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας & πως να τα διορθώσετε

HerNews ka

3 viral κόλπα για το δίπλωμα της χαρτοπετσέτας που θα σας «λύσουν» τα χέρια

HerNews ka

5 κόλπα επιμέλειας μπάνιου για να δείχνει σαν ξενοδοχείου & πιο οικείο

HerNews ka