HerNews.gr
Ελλάδα

Το συγκινητικό βίντεο από την πρώτη επίσκεψη Ελληνοαμερικανού στην Ελλάδα σε ηλικία 89 ετών που έγινε viral

Η ιστορία της πρώτης επίσκεψης ενός 89χρονου Ελληνοαμερικανού στην Ελλάδα , το έθνος όπου γεννήθηκαν οι γονείς του και από το οποίο μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, καταγράφεται σε ένα συγκινητικό βίντεο στα social media.

Η ανάρτηση του TikTok αφηγείται, μέσα από μια σειρά από βίντεο, τι σκέφτηκε ο χρήστης @AnnaMG24 «papou» (όπως αποκαλεί με στοργή τον παππού της στα ελληνικά), στο απίστευτο ταξίδι του.

Ελληνοαμερικανός επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο άνδρας εθεάθη να περνάει από τα λιθόστρωτα πεζοδρόμια της Ελλάδας με το μπαστούνι του και φαινόταν να τον κυριεύουν συναισθήματα που κυμαίνονταν από περηφάνια μέχρι ευτυχία.

Ο Ελληνοαμερικανός κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα εμφανίζεται στο viral βίντεο να οδηγεί στην ύπαιθρο καθώς πέφτει το σούρουπο, να περιηγείται στα γνωστά ιστορικά ορόσημα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης, να επισκέπτεται ελληνορθόδοξες εκκλησίες, να περιπλανάται σε νησιά και να πίνει γουλιές ούζο , το πιο δημοφιλές αλκοολούχο ποτό της χώρας.

@annamg24 It took our Papou 89 years, but he finally got to Greece!!!! Can’t not cry at his pure joy and pride 🥹🥹🥹🥹🇬🇷🇬🇷 #greece #papou #santorini #mykonos #athens #greektiktok #grandpa #grandparentsoftiktok #greecetiktok #familyvacation ♬ De Ginetai – Elli Kokkinou & Foivos

Ενώ ολόκληρο το βίντεο έχει κερδίσει ήδη άπειρα likes στο διαδίκτυο, συγκεκριμένα στιγμιότυπα τα οποία περιλαμβάνουν τον παππού να φωτογραφίζεται κρατώντας μια ελληνική σημαία ψηλά στον αέρα σε μια βουνοπλαγιά και να επιδεικνύει τη χορευτική του ικανότητα σε πολυσύχναστες ταβέρνες χορεύοντας στο παραδοσιακό ελληνικό στυλ είναι ιδιαίτερα συγκινητικές.

Το βίντεο είχε λεζάντα: «Πήρε 89 χρόνια στον παππού μας, αλλά τελικά έφτασε στην Ελλάδα!! Δεν μπορεί να μην κλάψει με την αγνή χαρά και περηφάνια του», ενώ στο βίντεο έγραφε «αγνή ευτυχία».

Η ζωντανή ματιά στις περιπέτειες του «papou» στην Ελλάδα έχει τραβήξει τις καρδιές σε όλο το Διαδίκτυο. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει  περισσότερα από 109.000 like και έχει σχολιαστεί περισσότερες από 1.300 φορές μέχρι σήμερα.

Το όνομα του 89χρονου άνδρα δεν έχει γίνει γνωστό. Μάλλον είναι Έλληνας δεύτερης γενιάς. Οι γονείς του είναι πιθανό να μετανάστευσαν στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα.

450.000 Έλληνες έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1890 και 1917, οι περισσότεροι εργάζονταν στις πόλεις των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλοι εργάστηκαν στην κατασκευή σιδηροδρόμων και σε ορυχεία των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλες 70.000 έφτασαν μεταξύ 1918 και 1924.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορoνοϊός: 3.445 νέα κρούσματα -75 νεκροί, 749 διασωληνωμένοι

Her News b

Άντζελα Δημητρίου: Υποβασταζόμενη από την κόρη της στην κηδεία της μητέρας της (ΦΩΤΟ)

HerNews ka

Καιρός: Αίθριος με τοπικές βροχές σήμερα Τετάρτη 14/6

HerNews ka