HerNews.gr
Beauty

Νιασιναμίδη: Το σούπερ skincare συστατικό

Η νιασιναμίδη, επίσης γνωστή ως βιταμίνη Β3, είναι είναι ένα σούπερ ενυδατικό skincare συστατικό, με εξαιρετικά προστατευτικές ιδιότητες. Αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη Β βοηθά στην ηρεμία του δέρματος και στην αύξηση της υγρασίας στο ανώτερο στρώμα του.

Δεν παράγεται φυσικά από το σώμα, αλλά το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη Β3 για να διατηρήσει ένα υγιές δέρμα. Επομένως πρέπει να αναζητήσετε τη νιασιναμιδη σε τρόφιμα που είναι πλούσια σε αυτή, όπως δημητριακά, ξηρούς καρπούς και ψάρια. Η εφαρμογή τοπικών προϊόντων περιποίησης δέρματος που περιέχουν νιασιναμίδη επίσης θα σας βοηθήσει.

Τι κάνει η νιασιναμίδη στο δέρμα;

Είναι ένα απίστευτο πολυλειτουργικό συστατικό με αντιοξειδωτικά οφέλη για λείανση, βαθιά ενυδάτωση και τόνωση της λάμψης. Έρευνα δείχνει ότι οι ενυδατικές ιδιότητές της, της επιτρέπουν να έλκει την υγρασία στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι με τη χρήση τοπικών κρεμών με νιασιναμίδη θα αποκτήσετε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Καταπολεμούν την περιβαλλοντική ρύπανση και τις βλάβες από τις ακτίνες UV. Η δράση αυτού του σούπερ συστατικού βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης και των σημαδιών γήρανσης. Είναι δηλαδή κυριολεκτικά μαγική.

Θα χαρείτε να ακούσετε επίσης ότι η νιασιναμίδη είναι ασφαλής για χρήση με άλλα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C. Έτσι γίνεται η τέλεια προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει ενυδατική δράση κι είναι απαλή για το δέρμα, επομένως είναι απίθανο να προκαλέσει ερεθισμό.

Serum

Λειτουργεί απίστευτα καλά με ρετινόλη ή βιταμίνη C για να μειώσει τη μελάγχρωση, να φωτίσει και να λειαίνει το δέρμα. Λειτουργεί επίσης καλά με το υαλουρονικό οξύ, καθώς είναι και τα δύο ενυδατικά. 

Τέλος, η νιασιναμίδη είναι κατάλληλη σχεδόν για κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και το δέρμα με τάση ακμής και το ευαίσθητο δέρμα. Έχει επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται πιο υγιές και λαμπερό. Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε ιδανικά μετά την ηλικία των 25 ετών, αν θέλετε ένα σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

Συμβουλές για αδιάβροχο μακιγιάζ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Τhe Body Shop φέτος τα Χριστούγεννα στηρίζει το Humanity Greece

HerNews ka

Όλα τα μυστικά για φυσική σύσφιξη του δέρματος

Her News

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν τα σημεία που πρέπει να εφαρμόζουμε το ρουζ

HerNewskl