HerNews.gr
Beauty

Όλα τα μυστικά για φυσική σύσφιξη του δέρματος

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μας αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του, αλλά υπάρχουν τρόποι για σύσφιξη του δέρματος.

Η χαλάρωση οφείλεται στο γεγονός ότι καθώς μεγαλώνουμε το κολλαγόνο και η ελαστίνη αρχίζουν να διασπώνται. Αυτές είναι οι δύο πρωτεΐνες που διατηρούν το δέρμα λείο και χωρίς γραμμές.

Η γήρανση, η υπεριώδης ακτινοβολία και η απώλεια βάρους μπορούν να έχουν αντίκτυπο σε αυτές τις πρωτεΐνες. Καθώς αυτές οι πρωτεΐνες εκφυλίζονται, το δέρμα σας, ιδιαίτερα γύρω από το πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια γίνεται πιο χαλαρό.

Αν κι αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα φυσικών παραγόντων, εξακολουθεί να μην μας αρέσει πάντα. Θέλουμε όλες οι γυναίκες να αισθάνονται σίγουρες για το δικό τους όμορφο δέρμα. Γι’ αυτό έχουμε περιγράψει φυσικές θεραπείες σύσφιξης, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χαλαρής επιδερμίδας.

Λάδι καρύδας

Ένα ισχυρό συστατικό σε κάθε φυσική ρουτίνα σύσφιξης του δέρματος, είναι το λάδι καρύδας. Προσφέρει ενυδάτωση, η οποία είναι απαραίτητη για την ελαστικότητα του δέρματος. Η ενυδάτωση πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε φυσική ρουτίνα σύσφιξης του δέρματος, καθώς το ξηρό δέρμα είναι πιο πιθανό να φαίνεται χαλαρό και με ρυτίδες.

Το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Α που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η βιταμίνη Ε και τα λιπαρά οξέα του προάγουν την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος. Κάντε μασάζ με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στο δέρμα σας για πέντε λεπτά πριν τον ύπνο και αφήστε το όλη τη νύχτα για περισσότερη ενυδάτωση.

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα βοηθά στη φυσική αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Οι στυπτικές ιδιότητές της συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και ρέουν στο δέρμα. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να προωθούν τη σύσφιξη σε σώμα, αλλά και πρόσωπο.

Η αλόη βέρα λειτουργεί ιδιαίτερα καλά ως συστατικό σε λοσιόν σώματος, βοηθώντας στην τόνωση και σύσφιξη των χεριών και του στήθους. 

Αγγούρι

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του αγγουριού στις φυσικές θεραπείες σύσφιξης του δέρματος δεν είναι τυχαίος. Τα αγγούρια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα η βιταμίνη C και το φολικό οξύ που περιέχουν αναστέλλουν τη διάσπαση της ελαστίνης. 

Τα οφέλη που έχει η αλόη βέρα στο δέρμα

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Καροτέλαιο για μαύρισμα: Φτιάξτο μόνη σου!

Her News

Δούκισσα Νομικού: Αποκάλυψε το μυστικό για σαγηνευτικό βλέμμα

HerNewskl

Αθηνά Οικονομάκου: Αυτή είναι η θεραπεία σώματος που κάνει κάθε καλοκαίρι

HerNewskl