HerNews.gr
Καριέρα

Μήπως πρέπει να παραιτηθείς από την εργασία σου;

Η απόφαση για να παραιτηθείς από την εργασία σου δεν είναι πάντα εύκολη ή εφικτή. Αλλά όταν η σωματική ή συναισθηματική σου ευεξία υποφέρει και το άγχος σου δεν μειώνεται, ακόμη κι όταν έχεις ρεπό, μάλλον πρέπει να το σκεφτείς πιο σοβαρά.

Οι ειδικοί λένε ότι γενικά είναι καλύτερο να αρχίσεις να ψάχνεις αλλού. Απλώς φρόντισε να το σκεφτείς λίγο σοβαρά πριν πάρεις την τελική απόφαση. Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι μπορεί να είναι καιρός να παραιτηθείς από την δουλειά σου.

Έχεις εξουθενωθεί

Η εξουθένωση τυπικά χαρακτηρίζεται από τρία συμπτώματα: συναισθηματική εξάντληση, αρνητικότητα και την αίσθηση ότι όσο σκληρά και να προσπαθείς δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματική στη δουλειά σου.

Εάν αισθάνεσαι λίγο κουρασμένη, τότε το να κάνετε ένα διάλειμμα – είτε το Σαββατοκύριακο, είτε κατά τη διάρκεια διακοπών θα πρέπει να σε βοηθήσει. Αλλά αν δεν νιώθεις ότι δεν θες με τίποτα να επιστρέψεις στη δουλειά, είναι σημάδι για να παραιτηθείς.

Βιώνεις μια αλλαγή ταυτότητας

Η εργασία είναι συχνά συνυφασμένη με τις ταυτότητες των ανθρώπων. Οι τίτλοι εργασίας μας, ο οργανισμός στον οποίο εργαζόμαστε, ακόμη και ο χρόνος που αφιερώνουμε δουλεύοντας μπορούν να γίνουν ένα μεγάλο μέρος αυτού που είμαστε. Τι συμβαίνει όμως όταν αλλάζουν οι προτεραιότητές σου και δεν νιώθεις πλέον το ίδιο επίπεδο αφοσίωσης στη δουλειά σου;

Όταν οι άνθρωποι έχουν μια αλλαγή σε μια πτυχή της ταυτότητάς τους, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και άγχος.

Εάν η εργασία ήταν μια βασική πτυχή της ταυτότητάς σου και τώρα δεν είναι, τότε αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος να σκεφτείς να παραιτηθείς.

Δεν νιώθεις εκτίμηση ή υποστήριξη

Μελέτες έχουν δείξει ότι η εκτίμηση είναι πολύ σημαντική για τους εργαζόμενους. Όχι μόνο οι εργαζόμενοι τείνουν να είναι πιο παραγωγικοί όταν ο διευθυντής τους εκφράζει ευγνωμοσύνη, αλλά ακόμη καλύτερα όταν οι συνάδελφοί τους εκφράζουν εκτίμηση, επιβεβαίωση και σεβασμό.

Οι χαμηλές αμοιβές, η έλλειψη ευκαιριών και σεβασμού στην εργασία είναι οι πιο συχνοί λόγοι που κάποιος παραιτείται.

Εάν εργάζεσαι κάπου που δεν προωθείται η ψυχολογική ασφάλεια, ίσως είναι καιρός να σκεφτείς να αποχωρήσεις.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο διευθυντής ή οι συνάδελφοί κάνουν υβριστικά σχόλια ή εάν ο χώρος εργασίας σου είναι τοξικός.

Ιδέες για να κινητοποιήσετε τους υπαλλήλους σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tρόποι για να διαφωνήσετε με διακριτικότητα με τον προϊστάμενό σας

Her News

Μάθε πώς να απαλλαγείς από την αναβλητικότητά σου

Her News

Ηθική και ανήθικη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας

Her News