HerNews.gr
Καριέρα

Ιδέες για να κινητοποιήσετε τους υπαλλήλους σας

Είναι σημαντικό να κοινοποιείτε τους υπαλλήλους σας για να έρχονται με όρεξη και καλή διάθεση καθημερινά στην δουλειά, για να αποδίδουν τα μέγιστα και να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Πέρα λοιπόν από το οικονομικό κομμάτι, υπάρχουν μερικές καλές ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν, να ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας.

1. Κάντε το γραφείο ένα ευχάριστο μέρος

Κανείς δεν θέλει να είναι σε έναν βαρετό χώρο για ώρες. Έχοντας έναν αισθητικά ευχάριστο, καλά φωτισμένο, λειτουργικό και διασκεδαστικό χώρο κάνει την εργασία πολύ πιο ευχάριστη. Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα είναι καλά διατηρημένα και ότι έχετε ενημερωμένο, λειτουργικό εξοπλισμό. Οργανωθείτε με υπολογιστές καλής τεχνολογίας και φροντίστε να υπάρχει ό,τι μπορεί να χρειαστεί από τους υπαλλήλους σας. Διατηρείστε επίσης τα πράγματα καθαρά και ωραία.

2. Να τους προσφέρετε υποστήριξη

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι το αδιανόητο, αλλά η κακή διαχείριση είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που οι εργαζόμενοι τρέχουν μακριά από μια δουλειά. Πράγματα όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια, η υποστήριξη και η σαφής επικοινωνία είναι απαραίτητα για να έχετε πάντα ικανοποιημένους υπαλλήλους. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε για να γίνετε σπουδαίος ηγέτης και μέντορας. Εάν είστε νέοι σε όλο αυτό το θέμα διαχείρισης, αξίζει να διαβάσετε μερικά βιβλία σχετικά με το θέμα. Η αποτελεσματική διαχείριση, όπως και κάθε άλλη δεξιότητα, απαιτεί γνώση και πρακτική. 

3. Προσφέρετε δίκαιες ανταμοιβές

Οι άνθρωποι θα παραμείνουν στην επιχείρησή σας αν έχουν λόγο να το κάνουν. Επομένως, αν θέλετε να κρατήσετε τους καλούς σας υπαλλήλους και να τους δώσετε κίνητρο, αξίζει να ξεκινήσετε με ένα πρόγραμμα ανταμοιβών. Ίσως είναι ένα τριμηνιαίο μπόνους. Ή ίσως είναι ακόμη και μερίδιο κερδών στην εταιρεία σας. Εάν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι θα ανταμειφθούν για μια καλή δουλειά, πρώτον θα είναι πιο πιθανό να κάνουν καλή δουλειά και δεύτερον θα παραμείνουν περισσότερο καιρό.

4. Δώστε στους υπαλλήλους σας την ευκαιρία να ακουστούν

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε τους υπαλλήλους να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν είναι να τους δώσετε την ευκαιρία να αναπτύξουν ιδέες και να τις παρουσιάσουν. Αυτό κάνει τους υπαλλήλους να νιώθουν ότι αναγνωρίζονται για τη δουλειά τους.

Αφήστε τους εργαζομένους σας να σας προτείνουν ιδέες, να εφαρμόσουν λύσεις που έχουν προτείνει και το πιο σημαντικό, αφήστε τους να λάβουν αποφάσεις. Έτσι τους δείχνετε ότι τους εμπιστεύεστε και ότι εκτιμάτε τη δουλειά τους.

Εδραιωθείτε επαγγελματικά ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Φιλίες στο γραφείο: Πώς θα σε βοηθήσουν;

Her News

Γυναίκα καριέρας ή Γυναίκα νοικοκυρά; Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News

Θέστε όρια στην εργασία για να αυξήσετε την παραγωγικότητα

Her News