HerNews.gr
Pets

Ειδική Γραμματεία για Προστασία Ζώων Συντροφιάς: «Μην εγκαταλείπετε τα ζώα σας»

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών στέλνει μήνυμα κάνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. «Κάθε ζωή έχει αξία» είναι το μήνυμά της. 

Στέλνει επίσης μήνυμα να επικοινωνήσετε μαζί τους σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε, καλώντας στο 2131364020.

«Κάθε ζωή έχει αξία» – Βοηθήστε και προστατεύστε τα ζώα 

«Δυστυχώς, ήδη γνωρίζουμε για δεκάδες ζώα που κάηκαν σε καταφύγια και προσπαθούμε σε συνεργασία με εθελοντές και ομάδες διάσωσης να απεγκλωβίσουμε όσα περισσότερα ζώα είναι δυνατό», σημειώνει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς με αφορμή τις πυρκαγιές.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Δήμους Γαλατσίου, Αθηναίων, Σαλαμίνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ.ά.

Επίσης επισημαίνει ότι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Dogs’ Voice, υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας, θέτει σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αν επιθυμούν οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν ως εθελοντές – φροντιστές στο ΛΑΤΟ ή να προσφέρουν περιλαίμια, λουριά, σακούλες και γραφική ύλη.

Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από που παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό.

Όσον αφορά τα ιπποειδή και όλα τα παραγωγικά ζώα υπάρχει ειδική πρόβλεψη σε συνεργασία με το A Little Shelter το οποίο δέχεται στο καταφύγιό του (31οχλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Πολυδένδρι, 19014, Αττικής) όλα τα παραγωγικά ζώα που κινδυνεύουν από την φωτιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τα θετικά του να κοιμάσαι μαζί με τον σκύλο σου

Her News

Η ηλικία του σκύλου σε ανθρώπινα χρόνια και πως θα την υπολογίσεις

Her News

Ψάρια σε ενυδρείο: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Her News