HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Το πιο θερμό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού έρχεται – Καύσωνας με 45αρια

Ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου προβλέπεται ακραίος καύσωνας. Η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει ως και τους 45 βαθμούς. Θα είναι το πιο θερμό διήμερο του καλοκαιριού.

Βέβαια αυτές οι υψηλές θερμοκρασίας δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών. 

Συγκεκριμένα ο Τσατραφύλλιας σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του προφίλ στο Facebook  δήλωσε το εξής: «Ακραίος καύσωνας το Σαββατοκύριακο με 45άρια. Νέος ισχυρός καύσωνας και την άλλη εβδομάδα».

Ακραίος καύσωνας το Σαββατοκύριακο με 45αρια

Επίσης ο μετεωρολόγος τόνισε ότι: «Στη δίνη ανυπόφορης ζέστης θα βρεθεί η χώρα μας το επόμενο διάστημα με διαδοχικές θερμές εισβολές οι οποίες θα επηρεάσουν όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο η οποία διαμορφώνεται σε hot spot της κλιματικής κρίσης. Αιτία αποτελεί ένας ισχυρός αντικυκλώνας ο οποίος βρίσκεται στον Ευρωπαϊκό νότο και ευνοεί την έντονη μεταφορά ζέστης από την αφρικανική ήπειρο.

Το νέο κύμα ακραίας ζέστης θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Πέμπτη και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 45 βαθμούς στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αργολίδα, τους 43 με 44 στην Αττική και τους 39 με 40 βαθμούς στα νησιά. Επιπλέον σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας νέο κύμα καύσωνα θα επηρεάσει τη χώρα. Το κύμα αυτό δείχνει να έχει και μεγάλη ένταση και μεγάλη διάρκεια. Το παρακολουθώ και θα σας ενημερώνω.

Υ.Γ.:Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει “να κρυβόμαστε” πίσω από την κλιματική κρίση για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Οι ευθύνες για τις δασικές πυρκαγιές είναι πολλές. Για τα ακαθάριστα οικόπεδα και δάση, για την έλλειψη συστημάτων δασοπυρόσβεσης και τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες θα πληρώσει επιτέλους κανείς;».

Νέα φωτιά στο Δαφνί – Ξέσπασε κοντά σε περιοχή με πολλούς πυλώνες της ΔΕΗ

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εργαζόμενους, καταστήματα & σούπερ μάρκετ – Οι αλλαγές στα ωράρια

Her News

Έρχονται το MyPhoto.gov.gr και ο ψηφιακός ταχογράφος

Her News b

Αυτό το νησί της Ελλάδας ψηφίστηκε ως ο δεύτερος πιο φιλόξενος προορισμός στον κόσμο

HerNews ka