HerNews.gr
Παιδί

Πώς να ντύσετε το μωρό σας για έναν άνετο ύπνο

Ο ύπνος μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί κατά τους πρώτους μήνες με ένα νέο μωρό. Θέλετε λοιπόν να κάνετε ό,τι είναι δυνατό για να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας είναι άνετο όταν τελικά παρασυρθεί στη χώρα των ονείρων. Το να μάθετε πώς να ντύνετε το μωρό σας για ύπνο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό που φοράει το μωρό σας στην κούνια του, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο επίπεδο άνεσής του και στο πόσο καλά κοιμάται και, με τη σειρά του, στο πόσο καλά κοιμάστε εσείς!

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για το ντύσιμο του μωρού σας για ύπνο.

Έλεγχος θερμοκρασίας

Οι ανάγκες σε θερμοκρασία ενός μωρού είναι διαφορετικές από αυτές που έχουμε οι ενήλικες. Τα μωρά μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, γι’ αυτό χρειάζονται τη βοήθειά σας για να παραμείνουν ζεστά ή δροσερά όλη τη νύχτα.

Επίπεδο άνεσης

Δεν είναι μυστικό ότι η άνεση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για το μωρό σας. Χρειάζεται ρούχα που δεν είναι πολύ φαρδιά ή πολύ στενά και δεν έχουν ενοχλητικές ετικέτες ή ραφές.

Βασικοί κανόνες

Τώρα που ξέρετε γιατί έχει σημασία τι φοράει το μωρό σας στο κρεβάτι, ας εξετάσουμε μερικές γενικές οδηγίες για το ντύσιμο των μωρών για ύπνο.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ντύσετε το μωρό σας με ένα στρώμα παραπάνω από αυτό που χρειάζεστε εσείς για να είστε άνετα. Αυτό το βοηθά να μην κρυώσει πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αφήστε τα ρούχα σας να είναι ο οδηγός σας. Εάν νιώθετε άνετα με ένα κοντομάνικο κι ένα σορτς, το μωρό σας πιθανότατα δεν χρειάζεται περισσότερα από μια πάνα, ένα φορμάκι κι έναν ελαφρύ υπνόσακο.

Εκτός από το να ντύνετε το μωρό σας με ένα παραπάνω στρώμα από εσάς, είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε τη θερμοκρασία του δωματίου. 

Λάβετε υπόψη ότι η θερμοκρασία μπορεί να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οπότε αν πρόκειται να κάνει πολύ πιο κρύο ή ζέστη, ενώ το μωρό σας κοιμάται, προσαρμόστε τα ρούχα του ανάλογα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εποχή ως γενικό οδηγό για το πώς να ντύσετε το μωρό σας για ύπνο. Για παράδειγμα, τον χειμώνα, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετά στρώματα ρούχων για να το κρατάνε στα ζεστά. 

Το καλοκαίρι, θα θέλετε να εστιάσετε σε ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν. Αυτά θα βοηθήσουν να κρατήσετε το μωρό σας δροσερό. 

Ύπνος και μωρό: Οι διαφορές ανάμεσα σε λίκνο και κούνια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διαζύγιο: Ποιες είναι οι ισορροπίες για να μην επηρεαστούν αρνητικά τα παιδιά;

HerNews ka

Γονείς και παιδί: Πώς να μάθουμε στα παιδιά να αντιμετωπίζουν την ήττα

Her News

Παιδικά βιβλία: Μια υπέροχη καλοκαιρινή συντροφιά!

Her News