HerNews.gr
Beauty

Δέρμα: Οδηγός φροντίδας από την πισίνα

Σε όλους μας αρέσει να κάνουμε μια βουτιά στην πισίνα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, αλλά τι γίνεται με το δέρμα μας; Εσείς ξέρατε ότι το κολύμπι σε πισίνα μπορεί να επηρεάσει το δέρμα;

Ωστόσο, με μερικές προφυλάξεις και λίγο αντηλιακό, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας θα παραμείνει χαρούμενο και υγιές, ανεξάρτητα από την ηλιοθεραπεία και τις βουτιές στην πισίνα.

Πριν το κολύμπι

Μπορεί να νομίζετε ότι όλα όσα μπορείτε να κάνετε για το δέρμα ξεκινούν αφού ολοκληρώσετε το κολύμπι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια! Η φροντίδα του δέρματός σας θα πρέπει να ξεκινά πολύ πριν φορέσετε το μαγιό ή αφιερώσετε 30 λεπτά αναζητώντας τα γυαλιά σας.

Εάν κολυμπάτε έξω, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσετε αντηλιακό πριν φύγετε για την πισίνα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η αντηλιακή κρέμα έχει απορροφηθεί από το δέρμα σας μέχρι να εκτεθείτε στις ακτίνες του ήλιου.

Το χλώριο από τις πισίνες ή το αλάτι από το θαλασσινό νερό μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, ειδικά αν έχετε ήδη ευαίσθητο δέρμα.

Ενισχύστε την επιδερμίδα σας με μια μαλακτική κρέμα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας. Βρείτε μια σύνθεση που θα συμβάλλει στη επιδείνωση των συμπτωμάτων του ξηρού δέρματος. Παράλληλα θα πρέπει να ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, να προσφέρει ενυδάτωση και προστασία του δέρματος.

Όσο βρίσκεστε στην πισίνα

Όσο και αν σας φαίνεται σαν αγγαρεία, πρέπει να βάζετε ξανά το αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό, ειδικά αν βρίσκεστε σε διακοπές σε έναν ζεστό προορισμό. Διαφορετικά μπορείτε να καείτε μέσα σε λίγα λεπτά αν δεν ξαναβάλετε αντηλιακό μετά το κολύμπι.

Εάν μπαίνετε και βγαίνετε στην πισίνα φροντίστε να βάζετε αντηλιακή κρέμα τακτικά, κάθε δύο ώρες το πολύ. Εάν ιδρώνετε, χρησιμοποιήστε μια ανθεκτική στον ιδρώτα αντηλιακή κρέμα για καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν στεγνώνετε ανάμεσα στις βουτιές στην πισίνα, μην τρίβεστε με την πετσέτα σας. Το έντονο τρίψιμο αφαιρεί το προστατευτικό στρώμα των ελαίων στο δέρμα. Ξύνει το ανώτερο στρώμα των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνει πιο ευαίσθητο.

Μετά την πισίνα

Όταν τελειώσετε το κολύμπι, φροντίστε να πλυθείτε με φρέσκο νερό. Το χλώριο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας εάν δεν ξεπλυθείτε σωστά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα γαλάκτωμα σώματος και μια  αντιγηραντική κρέμα σώματος για να ενυδατώσετε και να καταπολεμήσετε τα σημάδια γήρανσης.

Μυστικά για να κάνεις απαλές τις σκασμένες φτέρνες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σοφία Χατζηπαντελή: Έκανε την πιο ανατρεπτική αλλαγή στα μαλλιά της

HerNewskl

Ανδρικό δέρμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα… βελούδινο αποτέλεσμα!

Her News

Μέλι: Ρευστός πειρασμός ή θησαυρός;

Her News