HerNews.gr
Health

Τροφές που δίνουν ενέργεια για να συνεχίσουμε την ημέρα

Η ενέργεια είναι απαραίτητη για να μπορούμε να συνεχίσουμε την ημέρα μας με όρεξη και διάθεση. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό είναι να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να διατηρούμε ένα υγιές βάρος. Πρέπει λοιπόν να καταναλώνουμε τρόφιμα που διατηρούν τα επίπεδα ενέργειάς μας όλη την ημέρα. Η παρακάτω λίστα σας δίνει μερικές τροφές που έχουν επιλεγεί για την ικανότητά τους να παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια.

Πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης είναι μια από τις καλύτερες πηγές για ενέργεια. Έχει σύνθετους υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, για να σας κρατά σε κίνηση όλο το πρωί. Επίσης αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο. Ο σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα, που είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας. Το μαγνήσιο παίζει ζωτικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και μαζί με το κάλιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία των νεύρων και των μυών.

Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες είναι μια φανταστική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, μαζί με σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη μεταφορά λιπών στα κύτταρα του σώματος για παραγωγή ενέργειας.

Φρούτα

Τα φρούτα παρέχουν φυσικά σάκχαρα, τα οποία απορροφώνται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος. Μας δίνουν επίσης πολύ ενέργεια, μόλις τα φάμε. Περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες κι αντιοξειδωτικά.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει λίγη καφεΐνη για τόνωση της ενέργειας, αλλά χωρίς τις παρενέργειες των ισχυρότερων ροφημάτων καφεΐνης, όπως ο καφές. Επιπλέον, το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Νερό

Η αφυδάτωση είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να αισθανθείτε ότι τα επίπεδα σωματικής και πνευματικής σας ενέργειας πέφτουν. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση 1 με 2% μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, τα επίπεδα ενέργειας και την ικανότητα συγκέντρωσης. Πίνετε 8 ποτήρια την ημέρα για να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα ενέργειάς σας.

Ισορροπημένο γεύμα: Οι αναλογίες τροφών στο πιάτο σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υψηλή χοληστερόλη: Βοηθούν οι φυτικές δίαιτες;

Her News

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Her News

Ζάχαρη πριν τον ύπνο: Να τι συμβαίνει στον οργανισμό

Her News