HerNews.gr
Beauty

Έκθεση στον ήλιο: Πώς να προστατέψετε το πρόσωπο

Το να νιώθετε τον ήλιο στο πρόσωπο είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής. Αλλά το να το απολαμβάνετε πάρα πολύ χωρίς επαρκή προστασία θα μπορούσε να σας αφήσει ένα ανεπιθύμητο ενθύμιο από τις διακοπές σας. Κι ενώ το μαύρισμά σας μπορεί να έχει ξεθωριάσε με τον καιρό, η ζημιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου παραμένει.

Τα σημάδια γήρανσης είναι σημάδια μιας καλής ζωής, είναι σημαντικό να ελαχιστοποιήσετε τις βλάβες από τον ήλιο. Κι αυτό όχι μόνο για καλλυντικούς λόγους, αλλά επειδή μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη του ήλιου χωρίς να μείνει κάποιο έντονο σημάδι στο πρόσωπο. 

Βλάβες από τον ήλιο στο πρόσωπο

Η μελανίνη είναι μια χρωστική ουσία που δίνει στο δέρμα σας το χρώμα του. Όταν το δέρμα εκτίθεται στις ακτίνες UV, παράγεται επιπλέον μελανίνη από το σώμα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το δέρμα. Αυτό θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο σκούρο ή, όπως το ξέρουμε, θα σας χαρίσει ένα μαύρισμα. Οι ακτίνες UV από τον ήλιο επιταχύνουν μια ανομοιόμορφη παραγωγή μελανίνης. Αυτή μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει ακανόνιστο χρωματισμό (μελάγχρωση) του δέρματος. 

Επίσης μπορεί να παρουσιαστούν καφέ κηλίδες ή σκούρα σημάδια. Οι κηλίδες από τον ήλιο είναι επίπεδες κηλίδες αυτού του αυξημένου ανομοιόμορφου χρώματος. Εμφανίζονται συνήθως σε μέρη του σώματος που είναι πιο εκτεθειμένα στον ήλιο όπως το πρόσωπο και τα χέρια. Είναι πολύ συχνές σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά μπορεί να εμφανιστούν σε νεότερες ηλικίες, αν περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο με ανεπαρκή προστασία.

Για μια σωστή προστασία πρέπει να αποφεύγετε ιδανικά την έκθεση στον ήλιο από τις 11 π.μ. μέχρι και τις 3 μ.μ. Είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό και να βρίσκεστε στη σκιά. 

Τα αντηλιακά προστατευτικά ρούχα, ειδικά αν βγαίνετε έξω στη μέση της ημέρας, θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε από τις βλαβερές ακτίνες UV. Υπάρχουν πολλά παντελόνια ή μακριές φούστες, πουκάμισα με μακριά μανίκια, γυαλιά ηλίου και καπέλα για να βρείτε όσα σας αρέσουν.

Τέλος, το αντηλιακό θα προστατεύσει το δέρμα σας από τα ορατά σημάδια γήρανσης και θα μειώσει τη μελάγχρωση.

Κρέμα BB: Αυτή που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Έκανε το πιο glam manicure που έχουμε δει!

HerNewskl

Dry Cleansing: Ποια είναι τα οφέλη του καθαρισμού χωρίς νερό;

HerNewskl

Βίκυ Καγιά: H συμβουλή ομορφιάς για νεανικές εμφανίσεις

HerNewskl