HerNews.gr
Αφιερώματα

Η ιστορία πίσω από το ξυρισμένο κεφάλι της Sinéad O’Connor – «Δεν ήθελα να με βιάσουν ούτε να είμαι όμορφη»

Από την Britney Spears μέχρι τη Natalie Portman μέχρι την Jada Pinkett Smith, πολλές διασημότητες έχουν γίνει πρωτοσέλιδα ξυρίζοντας τα μαλλιά τους – αλλά το συμβολικό buzzcut της Sinéad O’Connor μπορεί να είναι το πιο διάσημο από όλα.

«Δεν νιώθω εγώ αν δεν έχω ξυρίσει τα μαλλιά μου», είπε κάποτε η θρυλική Ιρλανδή μουσικός, η οποία πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 56 ετών . «Έτσι, ακόμα και όταν είμαι ηλικιωμένη κυρία, θα τα έχω ξυρισμένα».Φωτογραφία της Sinead O'Connor από κοντά

Σε μια συνέντευξη της το 2017 με τον Dr. Phil , η O’Connor αποκάλυψε τον σπαρακτικό λόγο που επέλεξε για πρώτη φορά να ξυρίσει το κεφάλι της ενώ μεγάλωνε στο Δουβλίνο.

«Όταν ήμασταν παιδιά, η αδερφή μου είχε όμορφα κόκκινα μαλλιά, υπέροχα κόκκινα μαλλιά. Γι’ αυτό τη ζήλευα», θυμάται.

«Αλλά η μητέρα μου της έβαλε στο μυαλό ότι τα μαλλιά της αδερφής μου ήταν άσχημα, φρικτά και αποκρουστικά. Και άρχισε – όταν είχα μακριά μαλλιά – να μας παρουσιάζει ως την όμορφη κόρη της και την άσχημη κόρη της. Και γι’ αυτό έκοψα τα μαλλιά μου».Sinead O'Connor in 2012

Επιπλέον, η τραγουδίστρια του «Nothing Compares 2 U» είπε ότι θα ήταν «επικίνδυνο» να έχει τα μαλλιά της σε ένα πιο παραδοσιακά θηλυκό στυλ, προσθέτοντας: «Δεν ήθελα να με βιάσουν. Δεν ήθελα να με παρενοχλούν. Δεν ήθελα να ντύνομαι σαν κορίτσι. Δεν ήθελα να είμαι όμορφη».

Το πιο ανδρόγυνο look της O’Connor δεν αγκαλιάστηκε ακριβώς από τους δισκογραφικούς εκτελεστές πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της, του 1987 «The Lion and the Cobra».

«Ήθελαν να μακρύνω τα μαλλιά μου, να φοράω κοντές φούστες και ψηλοτάκουνα και μακιγιάζ και να γράφω τραγούδια που δεν θα αμφισβητούσαν τίποτα», είπε στη Sun το 2022.

«Δεν επρόκειτο να έχω κανέναν άντρα να μου λέει τι να κάνω ή ποια να είμαι».

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια Sinead O'Connor εμφανίζεται στο Paradiso, Άμστερνταμ, Ολλανδία, 16 Μαρτίου 1988.

Έτσι, αντί να συμβιβαστεί με την εταιρία, που ήθελε να τη διαφημίσει ως «γενική γυναίκα», η Ο’ Κόνορ κατευθύνθηκε κατευθείαν σε έναν κουρέα και ξύρισε ό,τι είχε απομείνει από το κεφάλι της.

«Κοίταξαν το ξυρισμένο κεφάλι της Sinead και είπαν, «Τώρα ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε»», θυμάται ο πρώτος σύζυγος και συχνός συνεργάτης της σταρ, Τζον Ρέινολντς, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα.

«Ήταν μια ισχυρή δήλωση από μια γυναίκα, γιατί έλεγε: «Μην τα βάζει μαζί μου!».

Η Sinead O'Connor με χιτζάμπ

Και έμεινε με το στυλ για το υπόλοιπο της καριέρας της. Μόλις το 2021, η O’Connor εξακολουθούσε να ξυρίζει το κεφάλι της «περίπου κάθε 10 ημέρες», όπως είπε στους New York Times εκείνο το έτος, παρά το γεγονός ότι φορούσε συχνά χιτζάμπ μετά την προσηλυτισμό της στο Ισλάμ το 2018.

Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί νέοι σταρ, συμπεριλαμβανομένων των Demi Lovato, Saweetie και Iris Law, ακολούθησαν τα βήματα της βραβευμένης με Grammy κάνοντας το ντεμπούτο τους σε buzzcuts . 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όλοι οι πόλεμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε ένα μόνο βίντεο

HerNews ka

Audrey Hepburn: 30 χρόνια χωρίς την εμβληματική παρουσία του Hollywood- Σαν σήμερα “έφυγε” από τη ζωή

HerNews ka

Σταν Γκρίνµπεργκ: Η συνταγή «Μπιλ Κλίντον» που εφάρμοσε ο μυστηριώδης Αμερικανός «γκουρού» της πολιτικής και εκτόξευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Her News