HerNews.gr
Health

3+1 λάθη που πιθανότατα κάνετε κατά την αποθήκευση φρούτων

Λίγα πράγματα συγκρίνονται με το δάγκωμα φρέσκων φρούτων στο απόγειο της ωρίμανσης, ειδικά όταν προέρχονται από τοπική αγορά και είναι στην εποχή τους. 

Και το πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα φρούτα δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε. Υπάρχουν διάφορα ζητήματα στο παιχνίδι και αυτά μπορεί να διαφέρουν από τη μια κουζίνα στην άλλη. Εδώ περιγράφουμε μερικά κοινά λάθη αποθήκευσης φρούτων και τι πρέπει να κάνετε.

μια φωτογραφία κάποιου που πλένει μούρα

1. Πλένετε τα μούρα πριν τα βάλετε στο ψυγείο

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεπλύνετε τα μούρα πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Σε τελική ανάλυση, μπορεί να σας προσφέρει λίγη ηρεμία, γνωρίζοντας ότι όποιος αρπάξει ένα μούρο δεν χρειάζεται να ανησυχεί μήπως είναι καθαρό. Επιπλέον, μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο αργότερα, έτσι δεν είναι; Μην το κάνετε αυτό ποτέ. Όλα τα φρούτα έχουν ένα φυσικό φράγμα που τους επιτρέπει να ωριμάζουν αργά.  Εάν τα ξεπλύνετε, αφαιρείτε αυτό το προστατευτικό στρώμα, με αποτέλεσμα να διασπώνται πολύ γρήγορα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μούρα, τα οποία μπορούν να αρχίσουν να διασπώνται μέσα ώρες.

2. Κρατάτε μια φρουτιέρα με μπανάνες με άλλα ώριμα φρούτα στον πάγκο σας

Πολλοί από εμάς θα βάλουμε ένα μάτσο μπανάνες σε ένα μπολ με φρούτα και θα το περιβάλουμε με άλλα είδη φρούτων. Αλλά αυτή η πρακτική μπορεί να αποτύχει. Οι μπανάνες απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο που δρα ως ορμόνη, προκαλώντας ωρίμανση σε άλλα φρούτα. Στην πραγματικότητα, εάν έχετε άγουρα φρούτα που θέλετε να ωριμάσουν γρήγορα – όπως το αβοκάντο – μπορείτε να τοποθετήσετε τα φρούτα σε μια σακούλα μαζί με μια μπανάνα για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης. Αλλά αν το φρούτο σας είναι ήδη ώριμο, το να το βάλετε σε ένα μπολ με μπανάνες μπορεί να το κάνει να ωριμάσει υπερβολικά.

3. Δεν σκέφτεστε πόσο ζεστή είναι η κουζίνα σας

 Δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι η κουζίνα σας είναι το πιο δροσερό μέρος του σπιτιού σας. Και όταν η κουζίνα σας είναι ζεστή, αυξάνει την παραγωγή αιθυλενίου. Η θερμοκρασία της κουζίνας σας μπορεί να είναι εμφανής ενώ έχετε ένα ψητό στο φούρνο. Αλλά σκεφτείτε το εξής: η τυπική οικιακή κουζίνα  έχει ηλεκτρική κουζίνα, φούρνο, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων και φούρνο μικροκυμάτων, όλα αυτά παράγουν θερμότητα όταν χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, τα φώτα στην κουζίνα σας προσθέτουν επιπλέον ζεστασιά. Όλα αυτά μαζί μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέλειο περιβάλλον για την υπερβολική ωρίμανση των φρέσκων προϊόντων.

4. Ρίχνετε φρέσκα φρούτα σε μια σακούλα πριν τα καταψύξετε

Μερικές φορές απλά πρέπει να καταψύξετε τα φρούτα . Ενώ επικροτούμε την ευαισθησία σας για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αν απλώς τα κόψετε, τα πετάξετε σε ένα δοχείο και τα βάλετε στην κατάψυξη, μπορεί να απογοητευτείτε όταν ανακαλύψετε ότι το φρούτο πάγωσε σε ένα συμπαγές κομμάτι. Ευτυχώς, η λύση είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή! Τοποθετήστε τα φρούτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε κομμάτι. Στη συνέχεια, όταν τα φρούτα παγώσουν στερεά, μεταφέρετέ τα σε ένα δοχείο αποθήκευσης. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

6 τρόποι για να πλένω σωστά την ευαίσθητη περιοχή μου

Her News

Μήνυμα SOS από τους δερματολόγους: Κίνδυνος τύφλωσης από «παράνομα» μπότοξ

HerNews ka

Αντηλιακή προστασία: Τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό

Her News