HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιές: Μεγάλες θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και ισχυρός άνεμος – Τι είναι το «τρίγωνο του διαβόλου»;

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Πουρνάρας, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου για τις πυρκαγιές πως «Αντιμετωπίζουμε πλέον το τρίγωνο του Διαβόλου».

Το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας εστίασε στις ακραίες καιρικές συνθήκες μετά τις εφιαλτικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα και ιδιαίτερα τη Μαγνησία και Νέα Αγχίαλο, όπου και σημειώθηκε η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών την Πέμπτη 27/7.

«Από τις 11:30 έως τις 4:00 είχαμε 9 νέες πυρκαγιές», δήλωσε αναφορικά με τις πυρκαγιές στη Μαγνησία ο κ.Πουρνάρας.

Αρχικά ο Γιώργος Πουρνάρας, ξεκινώντας την ομιλία του δήλωσε ότι θέλει να εκφράσει τα ειλικρινή του συλληπητήρια του στις οικογένειες των πιλότων του Canadair Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο, αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων από τις πυρκαγιές.

«Θα περιγράψω μόνο με τρεις λέξεις τα όσα είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεκαπενθήμερο  και θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω τις λέξεις “το τρίγωνο του Διαβόλου” το οποίο ήταν υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και ο άνεμος», δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ευνοούσαν και στην έναρξη των πυρκαγιών αλλά και την ταχύτατη εξάπλωσή τους. Ειδικά η πυρκαγιά της Μαγνησίας και κάποιες άλλες ήταν αυτό που εμείς χαρακτηρίζουμε “επιθετικές πυρκαγιές” και πάρα πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμες».

Έπειτα τόνισε πως έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες και πως όλοι οι πυροσβέστες και οι πυροσβέστριες είναι στο πεδίο εκφράζοντας στη συνέχεια το δικό του “ευχαριστώ” στους επαγγελματίες πυροσβέστες, τους εποχικούς πυροσβέστες αλλά και στους εθελοντές και στους απλούς πολίτες.

«Στην πυρκαγιά της Ρόδου έγινε επιχείρηση με 350 άτομα και καθημερινά επιχειρούσαν 12-15 εναέρια μέσα. Στη Μαγνησία από τις 11:30 έως τις 4:00 είχαμε 9 νέες πυρκαγιές», πρόσθεσε στη συνέχεια λέγοντας πως στη Ρόδο το πυροσβεστικό σώμα καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει 60-80 πυρκαγιές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ελλάδα… ψηφίζει ο Νικολά Σαρκοζί – Στην Αθήνα με την Κάρλα Μπρούνι & τη μοναχοκόρη τους Τζούλια

Her News b

Θρήνος: Η Καίτη Γκρέυ έμαθε μετά από πέντε μήνες ότι έφυγε απο τη ζωή ο γιος της

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος με τους εμπρηστές»

HerNews ka