HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Κυκλοφόρησε το trailer του ντοκιμαντέρ στο Netflix για τη δίκη τους

Η δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση είναι το αντικείμενο ενός νέου ντοκιμαντέρ του Netflix, ένα χρόνο μετά τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της διαδικασίας του δικαστηρίου.

Την Τετάρτη 26/7 , το τρέιλερ έκανε το ντεμπούτο του για το Depp v. Heard , ένα ντοκιμαντέρ τριών μερών που “εξετάζει τη διαβόητη υπόθεση δυσφήμισης που τράβηξε την προσοχή του κόσμου και έγινε η πρώτη δίκη στον κόσμο από το TikTok”, σύμφωνα με μια σύνοψη.

Η περιγραφή πρόσθεσε: «Προβάλλοντας και τις δύο μαρτυρίες δίπλα-δίπλα για πρώτη φορά, αυτή η σειρά εξερευνά αυτό το παγκόσμιο γεγονός των μέσων ενημέρωσης, αμφισβητώντας τη φύση της αλήθειας και τον ρόλο που διαδραματίζει στη σύγχρονη κοινωνία μας».

Το Depp v. Heard σκηνοθετείται από την Emma Cooper, η οποία γύρισε το ντοκιμαντέρ του Netflix του 2022 The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes.

Σύμφωνα με ένα άρθρο για τα νέα ντοκιμαντέρ στο Tudum του Netflix , το Ντεπ εναντίον Χερντ έχει «στόχο να παρουσιάσει μια ουδέτερη επισκόπηση του τι συμβαίνει όταν το δικαστήριο της κοινής γνώμης αρχίζει να επισκιάζει την πραγματικότητα».

Από τη δίκη, υπήρξαν πολλά ντοκιμαντέρ για την υπόθεση, καθώς και μια πρωτότυπη ταινία Tubi με τίτλο  Hot Take: The Depp/Heard Trial .

Ένα επταμελές δικαστήριο αποτελούμενο από πέντε άνδρες και δύο γυναίκες  κατέληξε σε ετυμηγορία στη δίκη της Βιρτζίνια την 1η Ιουνίου 2022, συμπαραστεκόμενος κυρίως με τον Ντεπ. 

Ο ηθοποιός κέρδισε και τις τρεις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με ένα άρθρο του 2018 που έγραψε η Χέρντ για την υποβολή αξιώσεων ενδοοικογενειακής κακοποίησης, αν και δεν τον ανέφερε ονομαστικά στο άρθρο.

Του επιβλήθηκε αποζημίωση 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Χέρντ κέρδισε μία από τις τρεις ανταγωγές της για συκοφαντική δυσφήμιση και της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια συνέντευξη στο NBC News με τη Savannah Guthrie  αργότερα τον Ιούνιο, όπου συζήτησε τη δίκη η Άμπερ Χέρντ είπε ότι  δεν “κατηγορεί” τους ενόρκους : “Δεν τους κατηγορώ, πραγματικά καταλαβαίνω. Είναι ένας αγαπημένος χαρακτήρας και άνθρωποι νιώθουν ότι τον γνωρίζουν. Είναι φανταστικός ηθοποιός».

Η ηθοποιός άρχισε  να ασκεί έφεση κατά της ετυμηγορίας τον Ιούλιο και ο Ντεπ απάντησε  κάνοντας τη δική του έφεση τους επόμενους μήνες.

Τον Δεκέμβριο, η Χερντ επιβεβαίωσε ότι αυτή και ο Ντεπ κατέληξαν σε συμφωνία και αμφότεροι απέσυραν τις προσφυγές τους. Είπε  για αυτή την «πολύ δύσκολη» απόφαση : «Επιτέλους έχω την ευκαιρία να χειραφετήσω τον εαυτό μου από κάτι που προσπάθησα να φύγω πριν από έξι χρόνια και με όρους που μπορώ να συμφωνήσω».

“Δεν έχω παραδεχτεί. Αυτό δεν είναι μια πράξη παραχώρησης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή φίμωση όσον αφορά τη φωνή μου προς τα εμπρός”, πρόσθεσε η Χερντ, η οποία, ως μέρος του διακανονισμού, θα πλήρωνε στον Ντεπ 1 εκατομμύριο δολάρια, τα οποία θα δώριζε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

To Ντεπ εναντίον Χερντ θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 16 Αυγούστου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Robert Downey Jr: “Έπαιρνα ναρκωτικά από 8 ετών, μου πήρε 20 χρόνια να καθαρίσω”

Her News

And Just Like That: Η σειρά θα επιστρέψει για 3η σεζόν

Her News

Αντζελίνα Τζολί: Μεταμορφώνεται σε Μαρία Κάλλας για την «Maria» – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

HerNews ka