HerNews.gr
Ελλάδα

Πανσέληνος του Οξύρρυγχου: Δύο μαγευτικά φεγγάρια θα απολαύσουμε τον Αύγουστο

 Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023, γνωστή κι ως Πανσέληνος του Οξύρρυγχου, θα μας χαρίσει ένα μοναδικό θέαμα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου. Το όνομά του το έχει πάρει από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής. Τη συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι του γλυκού νερού. 

Πάντως, η Πανσέληνος του Αυγούστου είναι η πιο «δημοφιλής» στη χώρα μας. Αυτό όχι μόνο λόγω της φωτεινότητας και του μεγέθους της. Αλλά επίσης γιατί συμπίπτει με την περίοδο που οι περισσότεροι απολαμβάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου

Η Μπλε Πανσέληνος την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 είναι η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου και η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι. 

Σε γενικές γραμμές τα ονόματα που δίνονται στην πανσέληνο κατά τη διάρκεια του έτους προέρχονται από τις βορειοαμερικανικές παραδόσεις.

Πολλά από αυτά τα αρχαία ονόματα φεγγαριών έχουν δοθεί με βάση τη συμπεριφορά των φυτών, των ζώων ή του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Για να ζήσετε πλήρως τη μαγεία της πανσελήνου του Αυγούστου, είναι καλύτερο να βρείτε ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος κάτω από τον νυχτερινό ουρανό. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι παρών στη στιγμή, απολαμβάνοντας την ομορφιά του φεγγαριού και επιτρέποντας στην ενέργειά του να ρέει μέσα σας.

Επίσης για το φεγγάρι του Αυγούστου επικρατούν διάφοροι μύθοι. Ένας από τους πιο κοινούς μύθους είναι  ότι τη μέρα της πανσελήνου γεννιούνται περισσότερα παιδιά ή ότι συμβαίνουν πιο πολλά ατυχήματα. 

Ανάμεσα στους μύθους, ανήκει και το γεγονός ότι από την αρχαιότητα στο ορατό “πρόσωπο” της Σελήνης υποτίθεται ότι διέκριναν διάφορες μορφές. Μάλιστα, οι περισσότεροι έλεγαν ότι μπορούσαν να διακρίνουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο στη Σελήνη. Στη Γροιλανδία απαγόρευαν στις νέες κοπέλες να κοιτάζουν την πανσέληνο γιατί πίστευαν ότι θα έμεναν έγκυες.

Μια πεποίθηση αναφέρει ότι αν δείτε τη νέα Σελήνη πάνω από τον δεξί σας ώμο, θα έχετε καλή τύχη. Λέγεται επίσης ότι τα μωρά που γεννιούνται μια μέρα μετά την πανσέληνο απολαμβάνουν επιτυχία κι αντοχή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Μ. Συρεγγέλα: Περισσότερα από 4.500 άτομα έχουν απευθυνθεί από την αρχή του χρόνου στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών μας

Her News

Δωρεά οργάνων: Ο θάνατος της Έμμας ευαισθητοποίησε τους πολίτες – Περίπου 1.000 νέες εγγραφές

Her News

Κακοκαιρία Daniel: Καμπανάκι ειδικών για το νερό στις πληγείσες περιοχές – Οι κίνδυνοι που κρύβει

HerNews ka