HerNews.gr
Health

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να φάτε μεσημεριανό

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πιθανότατα έχετε σκεφτεί πολύ τι πρέπει να τρώτε στο μεσημεριανό σας γεύμα. Οπότε μάλλον θα προσπαθείτε να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ λαχανικών, υδατανθράκων, φρούτων και πρωτεΐνης. Γνωρίζατε όμως ότι το πότε τρώτε το μεσημεριανό σας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που τρώτε;

Τρώγοντας τα γεύματά σας τη σωστή ώρα κάθε μέρα, μπορείτε να αποκομίσετε ποικίλα οφέλη, όπως διατήρηση βάρους, υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και μπορεί ακόμη και να καταπολεμήσετε ασθένειες.

Η σωστή ώρα για να φάτε μεσημεριανό

Μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. κάθε μέρα, ο μεταβολισμός σας φτάνει στο αποκορύφωμά του, παρέχοντάς σας ισχυρότερη πεπτική λειτουργία. Αυτές είναι οπότε και οι καλύτερες ώρες για να φάτε το μεσημεριανό σας γεύμα. Αυτό το γεύμα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ από το πρωινό και το βραδινό.

Εφόσον είναι πιθανό να βρίσκεστε στη δουλειά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φροντίστε να ετοιμάσετε το μεσημεριανό σας γεύμα το προηγούμενο βράδυ. Διαφορετικά  προγραμματίστε μια υγιεινή παραγγελία από το αγαπημένο σας τοπικό εστιατόριο για να σας βοηθήσει να αποφύγετε το γρήγορο φαγητό κι άλλες ανθυγιεινές επιλογές.

Ειδικά πάντως αν ξυπνάτε πολύ νωρίς το πρωί, δεν χρειάζεται να περιμένετε να περάσουν πολλές ώρες από το πρωινό σας για να απολαύσετε ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.

Επίσης αν τρώτε το πρωινό σας στις 8:00 π.μ., θα πρέπει να δοκιμάσετε να φάτε το μεσημεριανό σας νωρίς το μεσημέρι, γύρω στις 1-2 μ.μ. Αυτό θα επιτρέψει στο σώμα σας να αφομοιώσει σωστά το γεύμα πριν φάτε το δείπνο σας.

Τα οφέλη ενός μεσημεριανού γεύματος

Το μεσημεριανό γεύμα αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας στη μέση της ημέρας. Έτσι, έχετε την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε για την υπόλοιπη ημέρα. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να εστιάσετε και να συγκεντρωθείτε στο υπόλοιπο απόγευμα.

Πάντα να θυμάστε να κάνετε ένα διάλειμμα το μεσημέρι για να φάτε. Αυτό θα σας οδηγήσει σε ένα μικρότερο δείπνο. Εξάλλου το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα και προβλήματα βάρους. 

4 Ξηροί καρποί που αντικαθιστούν τέλεια τα κάσιους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υγεία: 3 συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις μόλις ξυπνήσεις το πρωί

Her News b

Υπνική παράλυση: Όταν ο ύπνος γίνεται…εφιάλτης

HerNews ka

5 πρωινές συνήθειες που χαλάνε τον ύπνο μας

Her News