HerNews.gr
DECORNEWS

Υπνοδωμάτιο: Tο χρώμα της λεβάντας επιστρέφει στην κρεβατοκάμαρα

Ορισμένα χρώματα μας ταιριάζουν πιο καλά για το υπνοδωμάτιο. Φέτος πρωταγωνιστεί το χρώμα της λεβάντας, το οποίο συνδέεται με μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Σίγουρα λοιπόν αποτελεί ιδανική επιλογή  για την κρεβατοκάμαρα.

Φυσικά, το χρώμα της λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στους τοίχους, αλλά και στα μαξιλάρια, τις κουρτίνες ή σε κάποιο πίνακα.

Με άλλα λόγια, οι ιδέες για αξιοποίηση της λεβάντας ως χρώμα, αφθονούν και έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις αγαπημένες μας παρακάτω.

Χρησιμοποιήστε μωβ κλινοσκεπάσματα

Αν δεν θέλετε να βάψετε στο χρώμα της λεβάντας τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο, επιλέξτε μωβ μαξιλάρια και σεντόνια για να προσθέσετε μερικές πινελιές από αυτή την όμορφη απόχρωση.

Κρεμάστε κουρτίνες

Όταν πολλές από εμάς διακοσμούμε τα υπνοδωμάτιά μας, παραμελούμε τα παράθυρά μας, αφήνοντάς τα ακριβώς όπως τα βρήκαμε. Όμως, ένα απλό σετ κουρτίνες μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικά την κρεβατοκάμαρα.

Τα βαθιά χρώματα όπως αυτό της λεβάντας ενεργοποιούν τον «διακόπτη ηρεμίας» στον εγκέφαλό μας. Δεδομένου ότι η λεβάντα είναι ανοιχτόχρωμη, μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό με γκρι αποχρώσεις.

Γεμίστε το υπνοδωμάτιο με γήινους τόνους

Η λεβάντα μπορεί να είναι ένα ήσυχο χρώμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να το διακοσμήσετε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά χρώματα που συνδυάζονται καλά με το χρώμα της λεβάντας. Αυτά περιλαμβάνουν γήινους τόνους, όπως ζεστό χρυσό, πράσινο της ελιάς και καφέ με σοκολατένιο τόνο.

Ο συνδυασμός αυτών των πιο ρουστίκ αποχρώσεων με ένα τόσο όμορφο μωβ μπορεί να ακούγεται σαν συνταγή για καταστροφή, αλλά φέρνει την τέλεια ισορροπία.

Άλλο ένα χρώμα που ταιριάζει υπέροχα με τη  λεβάντα είναι το κίτρινο ή μια πιο κίτρινη απόχρωση του λευκού. Θυμηθείτε τα συμπληρωματικά χρώματα. Το αντίθετο χρώμα του μωβ είναι το κίτρινο. Προφανώς, το κίτρινο είναι πολύ έντονο, οπότε θέλετε κάτι λίγο πιο απαλό, για να ταιριάξει. Προσπαθήστε να βρείτε ζεστές αποχρώσεις του λευκού για να αναδείξετε περισσότερο το χρώμα της λεβάντας.

Παιδικό δωμάτιο: Έξυπνα tips διακόσμησης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

7 πράγματα που θα κάνουν την κουζίνα σας πιο άνετη

HerNews ka

Τι χρώμα πρέπει να είναι ένα ντουλάπι; 7+1 ιδέες που θα δώσουν στον χώρο της κουζίνας σας μια εντυπωσιακή πινελιά

HerNews ka

Πως μπορείτε να κάνετε την τραπεζαρία σας πιο cozy με απλές αλλαγές

HerNews ka