HerNews.gr
Health

4 Ξηροί καρποί που αντικαθιστούν τέλεια τα κάσιους

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, τα κάσιους δεν είναι πολύ καλά για όποιον προσπαθεί να ελέγξει το βάρος του. Περιέχουν σημαντική ποσότητα οξαλικού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πόσα κάσιους καταναλώνετε. Δεδομένου ότι το ασβέστιο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του οξαλικού, η κατανάλωση τους με γάλα μπορεί να είναι ευεργετική. Ωστόσο, σε περίπτωση που ψάχνετε για υγιεινά υποκατάστατα για κάσιους, εδώ είναι 4 ξηροί καρποί που μπορείτε να επιλέξετε.

Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τα κάσιους σε διάφορες συνταγές. Εκτός από τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, αυτά τα φιστίκια μπορούν να προωθήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής. Είναι ένα από τα πολύ λίγα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Περιέχουν αμινοξέα που βοηθάνε στην αντιγήρανση, την ψυχική και σωματική υγεία. Ως σνακ, τα φιστίκια Αιγίνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε ενέργεια.

Αμύγδαλα

Σε διάφορα πιάτα και συνταγές, τα αμύγδαλα μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική εναλλακτική στα κάσιους λόγω της ευελιξίας και της θρεπτικής τους αξίας. Τα θρεπτικά συστατικά στα αμύγδαλα μπορούν να προλάβουν τον καρκίνο, να προάγουν την υγεία της καρδιάς και πολλά άλλα. Τα αμύγδαλα έχουν μια ελαφρώς γλυκιά και ξηρή γεύση, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για πολλές συνταγές.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι ξηροί καρποί με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα κάσιους σε ορισμένες συνταγές. Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία περιέχουν επίσης περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα περισσότερα άλλα τρόφιμα. Τα καρύδια μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του εγκεφάλου και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Φουντούκια

 Τα φουντούκια έχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά κι είναι δημοφιλή για τα διάφορα οφέλη τους για την υγεία. Βοηθάνε στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου, των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, της συνολικής ανοσίας κ.λπ. 

Υγιεινά συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στο τσάι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Υγεία: Το να νιώθουμε δυστυχία και μοναξιά μας γερνάει πιο γρήγορα από το κάπνισμα

HerNews ka

Απογευματινός καφές: Τι μας προκαλεί;

Her News b

Ποιες τροφές σε βοηθούν να κοιμάσαι καλύτερα;

HerNews ka