HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Σημάδια ότι είναι πολύ ανώριμος για εσένα

Όταν μιλάμε για σχέσεις, η ωριμότητα είναι πολύ σημαντική για έναν δεσμό. Δείχνει τη συμβατότητα και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μιας σχέσης. Εάν αμφισβητείτε το επίπεδο ωριμότητας του συντρόφου σας, δείτε μερικά σημάδια που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα και να αποφασίσετε για το μέλλον της σχέσης.

Έλλειψη ευθύνης

Ένας από τους κύριους δείκτες της ανωριμότητας είναι ένα σταθερό μοτίβο αποφυγής ευθύνης. Εάν ο σύντροφός σας αποφεύγει να οικειοποιηθεί τις πράξεις του τις περισσότερες φορές, αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του ή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε άλλους για να χειριστεί τις ευθύνες του, μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη ωριμότητας. Ένας ώριμος σύντροφος αναγνωρίζει πάντα τις υποχρεώσεις του και δείχνει αξιοπιστία και υπευθυνότητα.

Κακές επικοινωνιακές δεξιότητες

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι απαραίτητη σε όλες τις σχέσεις. Τα ανώριμα άτομα αγωνίζονται να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Μπορεί να είναι σημάδι ανωριμότητας εάν ο σύντροφός σας καταφεύγει συχνά σε φωνές ή επιθετικές τακτικές κατά τη διάρκεια των διαφωνιών σας. Ένας ανώριμος σύντροφος μπορεί να αποφύγει εντελώς τις δύσκολες συζητήσεις.

Εγωκεντρισμός

Η ανωριμότητα εκδηλώνεται με μια εγωκεντρική νοοτροπία στις περισσότερες περιπτώσεις. Εάν ο σύντροφός σας δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να μην σας ταιριάζει. Επίσης, αν αποτυγχάνει να λάβει υπόψη τα συναισθήματα ή τις ανάγκες σας δεν μπορεί να προχωρήσετε σε σχέση. Ένα ακόμη σημάδι για ανωριμότητα στις σχέσεις, είναι αν ο σύντροφός σας αναζητά συχνά την προσοχή ή την επικύρωση χωρίς να το ανταποδίδει. Από την άλλη πλευρά ένας ώριμος σύντροφος κατανοεί τη σημασία του συμβιβασμού και της αμοιβαίας υποστήριξης σε μια σχέση.

Αδυναμία χειρισμού συναισθημάτων

Ένας ανώριμος σύντροφος μπορεί να δυσκολεύεται να ρυθμίσει τα συναισθήματά του. Αυτό συνεπάγεται  συχνές εναλλαγές της διάθεσης, παρορμητική συμπεριφορά ή ανικανότητα να χειριστεί το άγχος ή τις διαφωνίες με υγιή τρόπο.

Εάν ο σύντροφός σας αντιδρά δυσανάλογα σε μικρά ζητήματα ή αποφεύγει να αντιμετωπίσει εντελώς τα συναισθήματα, υποδηλώνει στην πραγματικότητα έλλειψη συναισθηματικής ωριμότητας.

Τι να κάνεις αν νιώθεις μοναξιά μέσα στη σχέση σου

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πόσο δύσκολο είναι να κάνετε φίλους μετά τα 30;

Her News

Μυστικά για να πετύχει μια σχέση από απόσταση

Her News

Θα σου πω τι κατάλαβα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Her News