HerNews.gr
Health

Οι καλύτερες στάσεις ύπνου για τον πόνο στην πλάτη

Η πλάτη σας είναι το σύστημα υποστήριξής σας, κυριολεκτικά, γι’ αυτό πρέπει να τη διατηρείτε σε πολύ καλή φόρμα. Εξάλλου, αν η πλάτη σας είναι δυνατή κι υγιής, έχετε τα θεμέλια για ένα δυνατό κι υγιές σώμα. Δυστυχώς, όμως, ο πόνος στην πλάτη είναι εξαιρετικά συχνός και πολλοί ενήλικες θα τον βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι ο αριθμός των ατόμων με πόνο στη μέση θα αυξηθεί σε περίπου 843 εκατομμύρια έως το 2050.

Επιπλέον η θέση στην οποία κοιμάστε θα μπορούσε να συμβάλλει στους πόνους στην πλάτη σας κι αυτός μετά μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας.

Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε πολλά μαξιλάρια ή κοιμάστε συχνά στον καναπέ, θα επιβαρυνθεί η πλάτη σας και θα πονάει περισσότερο. 

Αν ο πόνος στην πλάτη διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου σας και σας εμποδίζει να λαμβάνετε τις συνιστώμενες επτά έως εννέα ώρες που χρειάζεστε κάθε βράδυ, μπορεί να αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα υγείας πέρα ​​από την κόπωση.

Ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνου για τον πόνο στην πλάτη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μία, τυπική απάντηση ή μαγική στάση ύπνου για όλους. Αλλά υπάρχουν τρόποι να προσαρμόσετε την τρέχουσα στάση ύπνου σας για να ανακουφίσετε τον πόνο.

Έτσι θα αποτρέψετε περαιτέρω πόνους και δυσκαμψία το πρωί. Αλλά σε γενικές γραμμές, έρευνα επισημαίνει ότι οι καλύτερες στάσεις ύπνου είναι ανάσκελα, στο πλάι ή ο συνδυασμός αυτών των δύο. Η χειρότερη όμως στάση είναι μπρούμυτα. 

Επίσης τα μαξιλάρια είναι ένας εύκολος τρόπος για να κρατάτε τη λεκάνη και τους ώμους σας στηριγμένα, ενώ κοιμάστε στο πλάι. Το να βάζετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα ως διαχωριστικό θα σταθεροποιήσει το πιο ανυψωμένο πόδι. Επίσης συνιστάται η εναλλαγή της πλευράς που κοιμάστε για να αποτρέψετε τις μυϊκές ανισορροπίες.

Τέλος, όταν κοιμάστε ανάσκελα με ένα άνετο μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας, αφαιρείτε το βάρος από την πλάτη σας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να κατανείμετε ομοιόμορφα το σωματικό σας βάρος.

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς σας βοηθάει να ξεκουραστείτε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οφέλη για την υγεία από το κακάο

Her News

Το άγχος για το τι τρώτε αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χωνεύετε

Her News

Σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου

Her News